Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zoals je wellicht al weet is het isoleren van een spouwmuur goed voor het vasthouden van de warmte in je woning. Ook kan een goede isolatie vochtproblemen en schimmelproblemen voorkomen. Met een goede isolatie wordt er bovendien flink bespaard op de energierekening door een reductie van het verbruik van gas. Het rendement is uitstekend. Dit is uiteraard direct terug te zien op de jaarlijkse afrekening met de energiemaatschappij.

Inspectie op locatie

Voordat een spouwmuur geïsoleerd kan worden moet er goed worden gekeken of er geen afval- of cementresten achter de binnen- en buitenmuur aanwezig is. Wanneer er namelijk oude resten van het zetten van de muur aan de binnenzijde zijn achter gebleven is het veel lastiger om een muur te isoleren. Ook afval in de vorm van puin of verbouwingsresten kunnen het proces van isoleren bemoeilijken. Aan de buitenzijde van de muur is het helaas niet mogelijk om te zien of er sprake is van puinresten of achtergebleven cement. Dit onderzoek moet gedaan worden bij een inspectie en gebeurd via een camera die door de voeg tussen de muren gestoken wordt.

Speciebaarden

Op het moment dat er zogeheten speciebaarden en/of afval tussen de muren aanwezig is kan er geen spouwmuurisolatie geplaatst worden. Wanneer je besluit om toch met de isolatie door te gaan, dan kan dit in een later stadium heel wat problemen opleveren. Door de isolatie kunnen er zogeheten koudebruggen ontstaan. Op deze plekken is de isolatie dan niet goed gelukt door de achtergebleven resten en hier blijft dus warmte ontsnappen. Doordat de rest van de muur wel geïsoleerd is kan er door het ontsnappen van de warmte een vochtprobleem ontstaan, wat eveneens schimmel tussen de muren als gevolg kan hebben.

Tarieven vergelijken
Je kunt gratis en vrijblijvend de tarieven van verschillende isolatiebedrijven vergelijken door offertes bij hen op te vragen. Zo kom je uiteindelijk tot een beter besluit en kun je kiezen voor het beste aanbod. Ga naar pagina offertes spouwmuurisolatie voor meer informatie.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Voordelen
> Nadelen
> Gebruikte materialen
> Isolatiekorrels
> Steenwol en glaswol
> Isolatiebedrijven
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.