Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

asbest-spouwmuurEen goede manier om je woning op een kostenefficiënte en gemakkelijke manier te gaan isoleren is de spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige klus welke door vele bedrijven uitgevoerd kan worden. De kosten zijn ook verrassend laag en het rendement plus de besparing is goed te noemen. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kijk naar de mogelijkheden om een goede isolatie te krijgen van jouw muren! In sommige gevallen kan er asbest aanwezig zijn.

Asbest storten

Spouwmuurisolatie plaatsen? Eerst checken of er asbest aanwezig is! Als je asbest verwijderen gaat uit je muren dan is het belangrijk om het natuurlijk ook op de juiste manier af te voeren. Het is goed om te ontdekken welke verschillende mogelijkheden er zijn om op de juiste manier het asbest te storten. Als je een bedrijf inschakelt dan hoef je hier natuurlijk niet zo lang over na te deken. Dan is het namelijk mogelijk om het allemaal door het bedrijf te laten verzorgen.

Hoe wordt de spouwmuurisolatie aangebracht?

Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is simpelweg hoe het aangebracht kan worden. Het is namelijk bijzonder gemakkelijk toe te passen. Een specialist boort een paar gaten in de muur, zodat de spouw bereikt wordt. Vervolgens wordt er met een grote blaasmachine isolatiekorrels in de tussenruimte geblazen.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat de kosten zijn van het isoleren van je spouwmuur. Aangezien er volop bedrijven zijn welke dit voor je kunnen doen is het verstandig om bij meerdere bedrijven een offerte op te vragen. Een offerte welke meer inzicht bezorgd en verzorgd in de mogelijkheden om een goede spouwmuurisolatie te krijgen. Kies de beste offerte op basis van de prijs en ook de kwaliteit welke je krijgt geboden.

Wacht niet langer!

Kies er nog vandaag voor om je inzicht te vergroten in de mogelijkheden om jouw spouwmuur te voorzien van isolatie. Door te beginnen met het informeren naar de kosten en mogelijkheden is het mogelijk om ook sneller een stap te zetten naar het wel of niet isoleren van je spouwmuur.

Zelf het asbest storten

Als je besluit om zelf het asbest te storten dan is het belangrijk om te weten hoe je dit moet doen en waar dit mogelijk is. Hier kun je via je eigen gemeente erg gemakkelijk achter komen. Een of twee telefoontjes en alle informatie zou bekend moeten zijn. Het is verstandig om te informeren wat de kosten zijn van het asbest storten en welke eisen hier aan gesteld worden door de gemeente.

Het allemaal laten doen!

Als je een bedrijf inschakelt om het te verwijderen dan zullen ze het asbest ook op de juiste manier verpakken en afvoeren naar de juiste plek. Nadat ze dit hebben gedaan zal je ook een stortingsbewijs hiervan ontvangen. Ook zijn er natuurlijk verschillende bedrijven welke dit voor je kunnen uitvoeren. Daarom is het verstandig en slim om bij al deze bedrijven een offerte op te vragen. Je krijgt dan snel en gemakkelijk een goed inzicht in de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Asbest soorten

Het is goed om te weten dat er verschillende asbest soorten zijn. Asbest bestaat uit microscopisch kleine vezels. Er zijn verschillende soorten welke onder te verdelen zijn in de afibolen en de sepentijnen. De serpentijnen hebben gekrulde vezels en de amfibolen hebben de vorm van staafjes en zijn ook wat gevaarlijker.

De asbest soorten worden onderverdeeld in verschillende kleuren. Witte asbest komt het meest voor en werd het meest toegepast. In Nederland is ongeveer 85 procent van de aangetroffen asbest in deze samenstelling aanwezig. Daarnaast is er nog de blauwe asbest, de bruine asbest welk wat minder gebruikt worden.

  • De serpentijnen (gekrulde vezels)
  • Chrysotiel = witte asbest
  • Amfibolen (staafvormige vezels)
  • Amosiet = bruine asbest
  • Crocidoliet = blauwe asbest
  • Tremoliet = wit-achtige asbest
  • Anthophylliet = grijze asbest

Hechtgebonden asbest
Een andere indeling van de soorten asbest is of het hechtgebonden is of niet-hechtgebonden. Hechtgebonden asbest kent asbestvezels welke gemengd worden met een andere stof, zoals lijm of cement. Eterniet en golfplaten zijn hier een goed voorbeeld van. Ook werden er bloembakken, rioolbuizen, gasbuizen en waterleidingen mee gemaakt. Ook als het dit materiaal beschadigd zal het niet direct een bedreiging vormen voor de gezondheid.

Losgebonden (niet-hechtgebonden) asbest
Deze vezels zijn gevaarlijker en zitten niet vast aan het materiaal. Het is goed om het te mijden. Het gaat om brandwerende kleding, afdichtingskoorden en ook isolatieplaten en spuitasbest.
Weet met welke asbest soorten je te doen hebt! Op basis daarvan kun je vervolgens beslissen welke stappen je kunt ondernemen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.