Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

gevelrenovatieHet aanbrengen van spouwmuurisolatie verloopt in meerdere stappen, allereerst is er een inspectie die gedaan wordt door het isolatiebedrijf. Daarna zal er een dag afgesproken worden om de muren te isoleren en zullen de muren van top tot teen geïsoleerd worden met het materiaal dat het beste bij jouw huis past.

Een inspectie op locatie?

Allereerst komt iemand van het isolatiebedrijf bij jouw thuis langs om bepaalde dingen te onderzoeken. Denk daarbij aan de spouwdiepte, het aantal vierkante meter dat geïsoleerd moet worden, steentype, het voegwerk en naar de bouwsituatie van jouw huis. Soms wordt er met een camera een onderzoek gedaan voor de spouwmuurisolatie. Door een klein gaatje kan de camera in de gevel kijken en eventuele lekkages opsporen, kijken naar de constructie en naar de staat van de leidingen en kanalen. Van dit gaatje zal je achteraf niets meer terug vinden. Wanneer je weet dat er vochtplekken of schimmel aan de binnenkant van de muren aanwezig is, is dat handig om aan het isolatiebedrijf te melden. Zij kunnen ervoor zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Voorbereiding

Op de dag zelf hoef jij niets bijzonders voor te bereiden, zet wel de spullen aan de kant die tegen de buitenkant van de gevel staan; zo kan het isolatiebedrijf het makkelijkst op alle plekken komen. Meestal is het zo dat er 2 personen van het isolatiebedrijf komen werken aan de spouwmuurisolatie en zal het binnen een halve tot 1 dag afgewerkt zijn. Er worden in de buitenmuur van jouw huis gaatjes geboord in de voegen, zodat de spouwmuurisolatie op een gespreide manier kan worden aangebracht, namelijk per m2 muur. De spouwmuur zal gevuld worden met het isolatiemateriaal dat jullie uitgekozen hebben. Vervolgens worden de gaatjes weer dichtgemaakt in dezelfde kleur als de voegen. Het impregneren van muren is nadat het isolatiemateriaal aangebracht is een prima optie om vocht tegen te gaan. Zie ook pagina Hoe wordt het aangebracht?.

Vergelijk de tarieven
Je kunt de tarieven vergelijken door meerdere offertes opvragen. Hierdoor is het mogelijk om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je het aanbod vergelijken, waardoor het mogelijk is om te besparen op de kosten. Zie pagina spouwmuurisolatie offertes.

> Spouwmuurisolatie
> Kwaliteit
> Werking
> Aandachtspunten
> Afval en cementresten
> Specialisten
> Spouwmuurisolatie offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.