Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Welke soort isolatiemateriaal je in je spouwmuur aan moet laten brengen is afhankelijk van de woning. Bij een smalle spouw tussen de binnenmuur en buitenmuur zijn polystyreen schuimparels vaak erg geschikt. Naast de ruimte tussen de muren is een meespelende factor ook de breedte van de voegen tussen de stenen. Bij normale voegen kan er geboord worden met boorkoppen van 23 millimeter. Is er een smalle voeg aanwezig, dan moet er worden gewerkt met minimale gaatjes van 16 millimeter. Uiteraard is niet elk materiaal geschikt voor allebei deze diameters.

Ligging woning

Niet alleen is spouwmuurisolatie afhankelijk in materiaal van de tussenruimte, maar ook van de ligging van je woning. Als je een tussenwoning hebt vang je minder wind als bij een vrijstaande- of hoekwoning. Wanneer de wind rechtstreeks op de woning staat is het veel belangrijker om een dicht isolatiemateriaal toe te passen, dan bij woningen die weinig tot geen wind vangen. Daarnaast kan niet alleen de warmte een reden zijn voor isolatie, maar kan isolatie ook toegepast worden om geluidsoverlast van buiten te verminderen. De keuze van materiaal kan ook hierdoor beïnvloed worden.

Hoge isolatiewaarde?

Wil je bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie een hoge isolatiewaarde bereiken, dan zal je hoogwaardig materiaal moeten hebben. Met HR++ materialen kan je bijvoorbeeld een hoog rendement behalen. Ondanks dat deze materialen ietsjes duurder kunnen zijn heb je toch de mogelijkheid om binnen een paar jaar je investering voor spouwmuurisolatie terug te verdienen. Kijk goed naar welke situatie voor jou geldt en laat je goed investeren voordat je een isolatie laat aanbrengen.

Offertes spouwmuurisolatie
Bekijk pagina offertes spouwmuurisolatie om in contact te komen met isolatiebedrijven die je graag verder helpen. Zo kun je de prijzen vergelijken en een goed besluit nemen.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Voordelen
> Afval en cementresten
> Gebruikte materialen
> Isolatiekorrels
> Steenwol en glaswol
> Spouwmuurisolatie offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.