Isolatie nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld €15 per vierkante meter en deze investering heb je binnen 4 jaar terugverdiend. Je moet hier natuurlijk wel een spouw voor hebben en deze vind je eigenlijk alleen in woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980. Als jij een spouw hebt en deze is niet geïsoleerd, dan is dat met spouwmuurisolatie snel en goedkoop op te lossen. Het onderstaande stappenplan kun je gebruiken om de werkzaamheden in te plannen.

Stap 1: wat voorbereidend werk

Voordat je de werkzaamheden gaat inplannen is het verstandig om ervoor te zorgen dat je gevel in goede staat verkeert. Ook zijn er enkele andere onderdelen aan je woning die je het beste even langsloopt.

 • De kruipruimte: heb je een kruipruimte, dan is er een kans dat deze ventileert via de spouw. Als je de spouw gaat isoleren, dan kan de kruipruimte niet meer op die manier geventileerd worden. Het is wel belangrijk dat je alternatieve ventilatie regelt, want anders kunnen er zich vochtproblemen ontwikkelen onder je woning.
 • De dakgoot en het dak: als je dakgoot of je dak lekt, dan kan dit water de spouw in komen. Het is niet de bedoeling dat het isolatiemateriaal nat wordt. Controleer daarom je dakgoot op verstoppingen en lekkages en je dak ook. Laat deze verhelpen voordat je de spouw laat isoleren.
 • De gevel: als laatste doe je een controle van de gevel. Als je met de muren bezig gaat is dit het moment om ze een facelift te geven. Je kunt de gevel laten reinigen, scheurtjes en gaatjes laten repareren en deze eventueel laten impregneren. Zorg er wel voor dat de muur nog steeds kan ademen, want anders kunnen de isolatiewerkzaamheden niet plaatsvinden.

Stap 2: een isolatiebedrijf vinden

Nu je muren weer in goede conditie verkeren en je problemen met lekkages en ventilatie hebt opgelost is het tijd om een isolatiebedrijf te vinden. Hiervoor kun je het volgende stappenplan hanteren.

 1. Maak een lijst van alle isolatiebedrijven in jouw omgeving die spouwmuurisolatie kunnen uitvoeren.
 2. Selecteer maximaal 6 bedrijven die je wilt benaderen voor een offerte. Kijk of ze het materiaal gebruiken dat jij zoekt en dat ze kwalitatief werk leveren.
 3. Benader deze 6 bedrijven voor een offerte. Ze zullen mogelijk een afspraak maken om je muren te komen bekijken.
 4. Verzamel de offertes en controleer of ze compleet zijn. Kijk of over de arbeidskosten het verlaagde btw-tarief van 6 procent gerekend is en of extra uitgaven zoals voorrijkosten zijn genoemd. Ook moet er een duidelijke omschrijving staan van de werkzaamheden die ze voorstellen uit te voeren.
 5. Maak een vergelijking van de offertes en controleer de bedrijven op kwaliteit en vakmanschap (keurmerken zijn hier een goede indicator van), op de voorgestelde diensten, op klantvriendelijkheid (recensies, referenties enzovoort), op prijs en andere punten die je belangrijk vindt.
 6. Kies een bedrijf uit waarmee je verder wilt gaan. Deze zal het beste pakket aan kunnen bieden voor de meest gunstigste prijs.

Stap 3: een endoscopisch onderzoek

Goede isolatiebedrijven zullen altijd een endoscopisch onderzoek willen doen van je spouw. Er wordt dan een camera ingebracht om te kijken wat de status is van binnen. Ze proberen op die manier te zien of de spouw schoon is, of er geen spouwankers aanwezig zijn of dat slecht metselwerk cementbaarden heeft veroorzaakt. Het kan zijn dat je spouw eerst moet worden schoongemaakt en dat deze ankers en baarden moeten worden aangepakt. In sommige gevallen kan uit een endoscopisch onderzoek blijken dat je spouwmuurisolatie niet door kan gaan. Dit zijn vaak wel uitzonderingen en goede isolatiebedrijven hebben ook voor slechte spouwen een professionele oplossing.

Stap 4: de dagen voor de werkzaamheden

Nu alles is ingepland is er nog weinig anders te doen voor je dan wachten tot de datum is aangebroken. Je kunt vrij vragen van je werk en je kunt oppas regelen voor je kind(eren). Het is verstandig om te kijken of alle muren gemakkelijk te bereiken zijn en eventueel speelgoed, plantenbakken en rommel te verwijderen. Zorg er ook voor dat er voldoende koffie en thee in huis is zodat je de werklieden een bakje aan kunt bieden.

Stap 5: de isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd

Tijdens de werkzaamheden houd je toezicht, beantwoord je vragen en vraag je af en toe of er behoefte is aan een drankje. Naderhand kun je nog wel een aantal punten bespreekbaar maken. Dat is gemakkelijker nu dan later via de telefoon.

 • Zijn er instructies die je moet opvolgen, bijvoorbeeld omdat het materiaal moet drogen?
 • Moet er nog een vervolgafspraak worden ingepland?
 • Wat is de garantieregeling en waar wordt deze over gegeven?
 • Is het budget niet overschreden?

Stap 6: de afronding

Nu je muren geïsoleerd zijn zal je direct merken dat het aangenamer is in huis. Je bent nu al druk aan het besparen, maar er zijn nog een aantal taken die moeten worden afgerond.

 • Controleer de eindfactuur en kijk of de arbeidskosten met 6 procent btw zijn belast.
 • Als er onduidelijkheden zijn, contacteer dan het isolatiebedrijf voordat je betaalt.
 • Voldoe de factuur en betaal het nog openstaande bedrag.
 • Ga online en schrijf een recensie over het isolatiebedrijf.

Vergelijk offertes

Met dit stappenplan kun je een feilloze isolatie van je spouwmuur inplannen en wij kunnen je ook helpen aan offertes van betrouwbare en regionale isolatiebedrijven. Via onze vergelijkingstool kun je niet alleen geld besparen maar ook het beste bedrijf uitkiezen voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden.

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een uitstekende methode om je muren te laten isoleren. De methode heeft weinig voeten in de aarde en je muren worden goed geïsoleerd. Doordat de werkzaamheden binnen een dag kunnen worden gedaan, is het ook geen dure klus en kun je voor een bedrag vanaf €15 per vierkante meter je muren al laten isoleren. Als jij weet dat je een spouw hebt, dan is dit dus een erg voordelige en efficiënte isolatiemethode. Probeer dan wel de volgende valkuilen en veelgemaakte fouten te vermijden.

Een vervuilde spouw isoleren

Een goed isolatiebedrijf zal altijd eerst een endoscopisch onderzoek doen om te zien wat de staat is van je spouw. Deze moet namelijk schoon zijn en indien er vervuiling is, dan moet dit eerst worden verwijderd. Soms zijn er spouwankers aanwezig en dit zijn een soort metalen verbindingen tussen de twee muren die tijdens de bouw zijn aangebracht. Het is ook mogelijk dat er cementbaarden worden aangetroffen die een brug vormen tussen de twee muren. Als laatste kan het zijn dat er zelfs nog afval van de werkers in de spouw ligt. Een vervuilde spouw kan niet worden geïsoleerd omdat er dan mogelijk koudebruggen ontstaan en de isolatie ongedaan wordt gemaakt. Daarnaast kun je daar grote problemen met vocht van krijgen. Laat daarom altijd je spouw onderzoeken met een camera en laat deze eerst gereed maken voor het isolatiemateriaal.

Ventilatie vergeten

Als jij een kruipruimte hebt onder je woning, dan kan het zijn dat deze via de spouwmuur wordt geventileerd. Ventilatie van de kruipruimte is erg belangrijk, omdat een slecht klimaat daar doortrekt naar je woongedeeltes. Ook kan je vloer dan nat worden, kromtrekken, schimmelen en er kunnen zelfs zwammen ontstaan onder je woning. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor jouw gezondheid en de gezondheid van je vloer. Door de spouw te isoleren kan het zijn dat deze ventilatiekanalen worden afgedicht en dat ventilatie dus niet meer mogelijk is. Dan zal je de kruipruimte op een andere manier moeten gaan ventileren en gelukkig is dit niet moeilijk. Het is alleen belangrijk dat je dit niet vergeet.

De verkeerde muur isoleren

Er zijn enkele materialen waarvan spouwmuren soms zijn gemaakt die je niet kunt isoleren. Ook hier wordt regelmatig te weinig aandacht aan besteed met als gevolg dat je muren in de winter gaan barsten. Gevels van geglazuurde bakstenen, verblend stenen, strengpers stenen of gevels met daarop een dampdichte verflaag kunnen niet worden geïsoleerd. Het is namelijk erg belangrijk dat je gevel naderhand nog kan ademen. Het vocht moet naar buiten kunnen en verdampen, anders kan het bij vrieskou gaan uitzetten en grote schade aanrichten aan je gevel.

Controle van de dakgoten en het dak wordt vergeten

Bij spouwmuurisolatie is het erg belangrijk dat je dak en dakgoten schoon zijn en in tact. Lekkende daken of geblokkeerde dakgoten kunnen water de spouwmuur inbrengen en dat is erg slecht voor de isolatie. Wederom kunnen er dan koudebruggen en problemen met vocht ontstaan en in het ergste geval ontstaan er natte plekken op de muren binnen. Laat daarom altijd je dak en je dakgoten controleren en eventueel repareren voordat je aan spouwmuurisolatie begint.

Kies het juiste materiaal

Er zijn verschillende materialen beschikbaar waarmee je je spouw kunt laten isoleren. Het ene materiaal is beter geschikt voor spouwen die nauw zijn en het andere materiaal is beter geschikt voor spouwen die breed zijn. Ook zijn er materialen waarmee je kunt na-isoleren als er al isolatiemateriaal in je spouw aanwezig is. Vraag daarom advies aan een isolatiebedrijf of doe zelf wat onderzoek naar de mogelijkheden wat betreft de materialen. Iedere situatie is natuurlijk anders en het is de bedoeling dat je de hoogst mogelijke isolatiewaarde bereikt.

Overweeg ook je gevel te onderhouden en te impregneren

Als jouw gevel zo gesitueerd is dat er veel slagregen tegenaan komt, of als jouw gevel poreus is en al wat ouder, dan kun je deze het beste eerst even laten onderhouden. Laat daarom de gevel grondig reinigen, gaatjes dichtmaken, laat defecte stenen en barstjes repareren en laat eventueel de voegen opnieuw plaatsen. Dit alles rondt je af met een laag impregneermiddel. Je hebt dan de zekerheid dat je gevel weer in uitstekende staat verkeert en dat je dit onderhoud niet snel weer hoeft te doen. De impregneerlaag zorgt ervoor dat water niet meer in de gevel kan doordringen, maar dat de stenen nog wel kunnen ademen. Nadat je gevel in uitstekende conditie is opgeleverd kun je spouwmuurisolatie laten uitvoeren en je muren kunnen er weer tientallen jaren tegenaan.

Vergeet niet de subsidies te controleren

Op landelijk niveau is er op dit moment geen subsidie beschikbaar voor particulieren die hun spouwmuur laten isoleren. Deze was er wel, maar dat budget is inmiddels uitgeput. Het is wel mogelijk dat er in de toekomst een nieuw initiatief komt van de overheid of dat je gemeente en provincie subsidiegelden beschikbaar hebben gemaakt. Vaak worden inwoners die een soortgelijk energiebesparend initiatief tonen toch beloond met wat financiële hulp. Controleer dit dus bij je gemeente- of provinciehuis, zodat je zeker geen subsidiegelden misloopt.

Vergelijk offertes

Als jij van plan bent je spouwmuur te gaan isoleren, dan kun je hier de eerste stap zetten. Wij kunnen je helpen met het vinden van een betrouwbaar isolatiebedrijf als je onze vergelijkingstool gebruikt. Je vult de verplichte velden in en je ontvangt snel enkele vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten.

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk. Misschien lijkt dit raar, omdat je met muren zit die veel warmte doorlaten, maar het isoleren van de spouw is goedkoop, snel en efficiënt. Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat je het binnen 4 jaar kunt hebben terugverdiend en dan kun je dus echt beginnen met besparen. Als jij een spouw hebt, dan heb je misschien online al geprobeerd wat informatie in te winnen. Je bent dan mogelijk de valse vooroordelen tegengekomen die in dit artikel besproken worden. Hopelijk kunnen we deze hier voorgoed uit de wereld helpen.

Spouwmuurisolatie is duur

Spouwmuurisolatie is één van de meest goedkope isolatiemethoden voor het gehele huis. Het is zelfs goedkoper dan kruipruimte isolatie en dat zegt wat. Per vierkante meter betaal je gemiddeld €15 voor het laten isoleren van de spouw. Dit is zo goedkoop omdat de werkzaamheden snel en gemakkelijk kunnen worden gedaan. Via een aantal gaten in je spouw wordt een isolatiemateriaal ingespoten onder hogedruk. Er zijn geen sloopwerken nodig, er is nauwelijks sprake van overlast en je ziet er uiteindelijk in je muur niets meer van. Spouwmuurisolatie kan binnen één dag gedaan zijn en daarom zijn de kosten zo laag. Hierdoor is de terugverdientijd ook erg snel. Spouwmuurisolatie is dus de meest kosteneffectieve methode om je woning mee te isoleren.

De spouw isoleert mijn woning al

Helaas is dit niet waar. Spouwmuren isoleren erg slecht en isolatiemateriaal isoleert 7 keer beter dan de lucht in de spouw. Van origine werden spouwmuren toegepast om problemen met doorslaand vocht tegen te gaan. Dit doen ze ook goed. Isoleren, daarentegen, daar zijn ze niet zo goed in. Het is dus niet zo dat spouwmuren zijn ontwikkeld om de isolatie van een woning te verbeteren. Spouwmuren isoleren slecht en je kunt hier nu gemakkelijk wat aan doen.

Mijn spouw heeft al isolatiemateriaal

Als jouw spouw al isolatiemateriaal heeft, dan is dit waarschijnlijk erg oud. Daarnaast waren de isolatiematerialen van toen der tijd aanzienlijk minder effectief dan ze nu zijn. Als jouw spouw al geïsoleerd is, dan is er een grote kans dat dit materiaal is verzakt, is aangevreten of aan het verpulveren is. Met als gevolg dat je muren nauwelijks nog isoleren. Spouwmuurisolatie kun je ook laten doen als na-isolatie. Het isolatiemateriaal wordt dan vakkundig aangevuld.

Er zijn geen subsidies beschikbaar voor spouwmuurisolatie

Het is waar dat de landelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen voor particulieren is uitgeput. Deze zou nog tot eind 2019 moeten lopen, maar het budget is simpelweg op. Er zijn echter andere manieren waarop je toch nog wat extra financiële hulp kunt ontvangen. Het zal niet zoveel zijn als wat je met de landelijke subsidie had gekregen, maar alle kleine beetjes helpen.

 • Subsidies van je gemeente: er is een kans dat je gemeente (of provincie) geld beschikbaar heeft gesteld voor inwoners die hun woning beter isoleren. Dit kun je alleen navragen bij je gemeentehuis.
 • Btw verlaging: op alle isolatiewerkzaamheden die door een isolatiebedrijf worden uitgevoerd is een lager btw-tarief van kracht. Je betaalt over de arbeidskosten (dus niet de materialen) maar 6 procent btw. Dat is een vermindering van 15 procent. Om hiervoor in aanmerking te komen hoef je verder niets te doen. Als het goed is wordt alles al op de eindfactuur verrekend. Het kan geen kwaad om dit even na te trekken.
 • Energielening: als laatste kun je naar de bank stappen en vragen om een energielening. Deze mag je alleen gebruiken voor energiebesparende maatregelen. Het blijft een lening die je moet terugbetalen, maar de voorwaarden zijn beter en het rentepercentage is lager. Als je toch al ging lenen, dan kun je dat dus het beste op deze manier doen.

Spouwmuurisolatie levert vochtproblemen op

Slecht geplaatste spouwmuurisolatie kan vochtproblemen opleveren. Als er koudebruggen ontstaan omdat spouwankers of cementbaarden niet goed zijn weggewerkt, dan krijg je vochtplekken op de muren binnen. Dit gebeurt eigenlijk alleen als je een isolatiebedrijf hebt gebruikt dat niet weet waar ze mee bezig zijn. Een andere aanstichter van vocht kan slechte ventilatie zijn. Nadat je je muren hebt laten isoleren is het dan ook altijd slim om de ventilatie binnen te verbeteren. Alle kleine gaatjes en scheurtjes in de muren worden dichtgemaakt en je woning zal daarom niet meer automatisch lucht verversen. Dit kun je opvangen door de ramen wat vaker open te zetten, door ventilatieroosters te laten plaatsen of door een ventilatiesysteem aan te laten leggen.

Vergelijk offertes

Nu deze vooroordelen uit de wereld geholpen zijn is het tijd om over te gaan op het inplannen van de werkzaamheden. Wij kunnen je daarbij helpen. In plaats van alle isolatiebedrijven apart te benaderen voor een offerte kun je dit ook in één keer met onze vergelijkingstool doen. Vul je gegevens in, stuur deze op en je ontvangt snel enkele offertes van betrouwbare isolatiebedrijven. Deze kun je gebruiken om de beste deal te vinden voor jouw spouwmuurisolatie.

Je huis goed isoleren van top tot teen

Het is tegenwoordig steeds belangrijker geworden om je huis goed te isoleren. Het is slim om te kijken hoe je huis is geïsoleerd. Kijk naar de dakisolatie, de muurisolatie, de gevelisolatie, de spouwmuurisolatie, welke isolatie de ramen hebben, hoe de vloerisolatie is en ook hoe de kruipruimte is geïsoleerd. Het is goed om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Ontdek welke verschillende opties er zijn om een mooie isolatie te krijgen. Het is goed om te zien welke verschillende opties er zijn. Ook is het goed om te kijken welke verbeteringen er nog mogelijk zijn. In een paar jaar tijd zijn de technieken sterk verbeterd, goedkoper geworden en ook milieuvriendelijker geworden.

Een wereld van morgen!

Zeker als je kinderen hebt wil je natuurlijk dat er ook morgen nog een mooie wereld is. Natuurlijk ook alle dagen erna. Het is daarom slim om ook voor het milieu te kiezen voor een goed geïsoleerde woning. Je kunt dan kiezen uit een goede vloerisolatie, kruipruimte isolatie, dakisolatie, gevelisolatie of bijvoorbeeld nieuwe isolatieramen. Het is mooi om te zien wat er tegenwoordig allemaal kan en ook hoe er voor ieder budget mogelijkheden zijn. Kies voor een goede oplossing om zo een sterke en warme woning te krijgen.

Vergelijk isolatiespecialisten in jouw regio?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Je portemonnee en woning isolatie

Het is natuurlijk ook geen geheim dat de energiekosten ieder jaar weer verder omhoog gaan. Het is daarom raadzaam om te kijken naar een goede mogelijkheid om je woning beter te isoleren. Kies ervoor om zo geld te besparen op de stookkosten. Kies er ook voor om je woning meer waard te laten worden. Isoleren is goed voor de toekomst! Van jou, je mogelijke kinderen en je mogelijke kleinkinderen. In ieder geval voor alle generaties welke nog na jou van de wereld komen genieten.

Zie ook: vloerisolatie kosten

Soorten isolatiematerialen

Welke soorten isolatie(materialen) zijn er?
Er zijn verschillende soorten isolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt er gekozen uit verschillende soorten isolatiemateriaal. De materialen hebben allemaal een eigen isolatiewaarde. Er kan een onderscheid worden gemaakt in drie soorten isolatiematerialen als het over spouwmuurisolatie gaat. Om te beginnen gaat het over vezelig isolatiemateriaal en voorbeelden hiervan zijn glaswol en steenwol. Een andere materiaalsoort is korrelvorming isolatiemateriaal. Voorbeelden hiervan zijn isolatie parels, perliet isolatiekorrels en polystyreen schuim. Als laatste soort is er isolatieschuim. Er kan dan gedacht worden aan UF schuim of PUR-schuim, ook wel polyurethaan genoemd.

De keuze voor isolatiemateriaal

Als er voor spouwmuurisolatie wordt gekozen, dan kan het materiaal het beste vergeleken worden op een aantal aspecten; om te beginnen is geluidsoverlast een belangrijk vergelijkingsaspect. Er kan ook worden gekeken naar het vochtgedrag en naar de brandveiligheid. Alle soorten die hier genoemd zijn, zijn brandwerend. Er zijn altijd soorten die veiliger zijn dan de andere soort. Er moet ook gekeken worden naar de duurzaamheid, naar de verwerkingstijd en naar de waterafstotendheid. Daarbij is het ook van belang dat spouwmuurisolatie dampdoorlatend is.

Verder moet er ook gekeken worden naar de isolatiewaarde. Dit wordt ingedeeld in HR, HR+ en HR++. Dat laatste is de beste isolatie die er is. Natuurlijk speelt de prijs hierbij ook een rol. Er moet gekeken worden naar de isolatie kosten en de opbrengst in isolatiewaarde. Als er gekozen wordt voor isolatiemateriaal met HR++ dan kost het wel wat meer maar je bespaart hier ook veel meer door. Alle aspecten moeten meegenomen worden in de vergelijking en dan kan er gekeken worden welke isolatiematerialen er het beste gekozen kunnen worden bij de spouwmuurisolatie. Neem de tijd om alles te bekijken zodat je er zeker van bent dat je het beste voor jouw woning kiest. Lees ook: isolatie prijs.

Vergelijk isolatiespecialisten in jouw regio?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Hoe lang gaat isolatie mee?

Isolatie gaat de volledige levensduur van de woning mee. Als er gekozen wordt voor goede isolatiematerialen dan vervormen deze niet en kunnen dus ook niet vergaan. Eigenlijk geldt het voor alle vormen van isolatie, het is een kwestie van een keer aan laten brengen en dan gaat het voor de levensduur van de woning mee. Dit is voor jou een goede investering waar je veel geld mee kunt besparen. Isoleren heeft ook invloed op het energielabel. Het label zal alleen maar hoger worden wanneer jouw woning energiezuiniger wordt. Het energielabel kan worden verbeterd dankzij de isolatiemaatregelen. De waarde van de woning zal hierdoor stijgen. Voor isolatiemaatregelen zijn er provinciale en gemeentelijke subsidies. Landelijke subsidies zijn er bij isolatie niet. Wanneer je wilt gaan isoleren kun je altijd op tijd gaan informeren en wie weet zijn er subsidies die u kunt gebruiken. Bekijk ook deze websites: subsidie isolatie.

Welke isolatie kies jij?

Je wilt natuurlijk isolatie die langere tijd mee gaat en waardoor je maar één keer hoeft te investeren. Je doet er dan goed aan om voor spouwmuurisolatie te gaan. Maar dat geldt ook om de vloer te isoleren. Ook dit is een eenmalige investering en dit gaat echt tientallen jaren mee. Je hebt er ieder jaar weer veel voordeel mee want de energierekening is stukken lager. Er zijn veel soorten isolatiematerialen die je kunt kiezen, maar ze gaan allemaal de hele levensduur van de woning mee. Het is daarom goed om te bekijken welke soorten isolatiematerialen er zijn en wat de voordelen zijn. De kosten zijn ongeveer gelijk maar ze hebben allemaal hun eigen voordelen. Bekijk ook: vloerisolatie kosten.

Vergelijk isolatiespecialisten in jouw regio?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Het belang van isoleren

Steeds meer mensen denken aan goede isolatie. Isolatie is namelijk duurzaam. Heb je hier al eens over nagedacht? Een goede isolatie zal zorgen voor een flinke besparing op energie. Als het goed wordt onderhouden dan wordt de werking ook verbeterd. Als je kiest voor spouwmuurisolatie, dan kun je veel besparen. In totaal verlaat ruim 25% van de warmte de woning via muren die niet voorzien zijn van isolatie. Dit is natuurlijk een verspilling van energie. Wanneer jij de keuze maakt voor spouwmuurisolatie dan is dat een goede keuze omdat je hiermee het wooncomfort kunt verhogen en de waarde van de woning wordt tevens ook hoger. In de zomer is de woning koel en in de winter is het lekker warm, want de warmte zal de woning dankzij de spouwmuurisolatie niet verlaten.

Voordelen van isolatie

Als je gaat kiezen voor een goede isolatievorm dan kan er tot wel 30% worden bespaard op de energiekosten (aardgas). Daarnaast wordt het wooncomfort ook aangenamer. De woning wordt beschermd tegen vocht van buiten en het is het milieuvriendelijker. Daarnaast zorgt een goede isolatie ook voor een verantwoord energieverbruik. Het is een eenmalige investering die nu gedaan kan worden, deze kan binnen drie tot vier jaar terug worden verdiend. De isolatie zorgt voor een meerwaarde van de woning en de woning kan in een dag al goed geïsoleerd zijn. Het is dan ook meteen duurzaam. Een goede isolatie is in ieder huis van belang zodat er geld bespaard kan worden op de energiekosten. Het is een eenmalige investering waar je geen spijt van gaat krijgen omdat je hier de komende jaren alleen maar meer geld door kunt besparen. Het besparen begint meteen wanneer de isolatie is aangebracht en dit kan al binnen een dag geregeld zijn; goed en duurzaam dus. Bekijk ook de voordelen van isolatie subsidies.

Wat kost spouwmuurisolatie voor jouw woning?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Woningisolatie en asbest

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen zich bewust geworden van een goede isolatie van de woning. Alle reclames op de televisie hebben hier natuurlijk een bijdrage aan geleverd en ook de stijgende energiekosten. Hierdoor is het immers aantrekkelijker om maatregelen te treffen om juist de woning beter te gaan isoleren. Ook jij kunt jouw woning gaan isoleren!

Hoe kun je jouw woning gaan isoleren?
Er zijn tal van mogelijkheden om jouw woning te gaan isoleren. Graag sommen we de meest gekozen vormen van woningisolatie voor je op. Het gaat hier om:

 • spouwmuurisolatie
 • het isoleren van de ramen
 • dakisolatie
 • gevel isolatie
 • vloer isolatie
 • kruipruimte isolatie

Natuurlijk zijn er nog andere manieren van isolatie mogelijk. Hierboven hebben we echter de meest voorkomende vormen van isolatie opgesomd.

Wat kost het isoleren van je huis?
Er zijn verschillende soorten isolatie. Hierboven hebben we ze opgesomd. Het is echter ook weer mogelijk om daarbinnen voor verschillende varianten van isolatie te kiezen. Hierdoor ontstaan er dus tal van opties en verschillende kosten. Het is daarom beter om een offerte aan te vragen voor het isoleren van je huis. Een adviseur kan dan zelfs langskomen om te kijken welke manier van isoleren het beste bij jouw budget past en welke manier van isoleren het meeste rendement zal opleveren.

Ontdek de mogelijkheden en vraag gewoon meerdere offertes op!
Het is de snelste en meest gemakkelijke manier om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal kan en wat er allemala mogelijk is. Het is goed om te zien hoe ook jij een goede isolatie van je huis kunt krijgen. Je krijgt er zeker geen spijt van! Dat weten we zeker. Een offerte opvragen is namelijk kosteloos en zal je altijd volop informatie bieden.

Vloerisolatie
Als je een huis hebt dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden om de isolatie te verbeteren. Een van de manieren om dit te doen is door voor voerisolatie te kiezen. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte goed in de ruimte blijft. De vloerisolatie kun je op de begane grond doen, maar natuurlijk ook op de verdiepingen van je woning. Tenminste als die er zijn. Door de vloerisolatie zal je geld gaan besparen op de stookkosten. Ook zal je een meer aangename woning krijgen, zodat je er met nog meer plezier kunt wonen. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn.

Vergelijk isolatiespecialisten in jouw regio?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Hoe kies je de juiste vloerisolatie?
Als je voerisolatie wit aanbrengen in je woning dan is het natuurlijk goed om de juiste vloerisolatie te kiezen. Je kunt hiervoor naar verschillende specialisten gaan op het gebied van isolatie. Ook is het mogelijk om de specialisten bij je thuis langs te laten komen. Op die manier kun je dan vervolgens ervoor zorgen dat je een goede isolatie van je vloer krijgt. Het kan ook zijn dat de adviseur je een andere mogelijkheid aanreikt om zo je woning beter te isoleren.

Ontdek de mogelijkheden en de kosten!
Het is slim om te beginnen bij het kosten aspect. Door meerdere offertes op te vragen voor je vloerisolatie krijg je direct een goed beeld van de kosten. Je zult zien hoeveel het aan laten leggen van een goede vloerisolatie je kost. Kijk naar de mogelijkheden en zie hoe je een goede vloerisolatie mag ontvangen. Daarnaast is het ook goed om te zien welke opties er allemaal zijn. Aangezien er geen kosten of verplichtingen zijn van jouw kant is het slim om direct actie te ondernemen. Je krijgt meer informatie en kennis en kunt hierdoor sneller een goede keuze maken om je woning te gaan isoleren. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.

Isolatiesubsidies
In het verleden waren er tal van subsidies voor het isoleren van je woning. Tegenwoordig is dat sterk afgenomen. Er zijn echter nog een aantal mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Per provincie en per stad is het trouwens ook verschillend. Het kan best mogelijk zijn dat er nog een lokale of regionale subsidie is voor jouw isolatie project. Het is daarom slim om altijd bij jouw gemeente te informeren naar de isolatiesubsidies mogelijkheden.

Een verkapte vorm van isolatiesubsidie
Een goede vorm van hulp vanuit de overheid om het voor jou aantrekkelijker te maken om je huis te isoleren is de groene lening. Hier krijg je van de overheid een financiering tegen een zeer aantrekkelijke rente. Vervolgens is het mogelijk om de lening in goed overleg en met een laag vast maandelijks bedrag af te lossen. Hierdoor ontstaat er een groot voordeel.

Andere vormen van subsidies
Daarnaast is er natuurlijk ook de lagere btw geweest voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een isolatiebedrijf. Het is heerlijk en goed om te zien wat er allemaal mogelijk is. Bekijk de opties en zie hoe je ook op die manier ook een groot voordeel krijgt.

Brandgevaar asbest
Het is erg gevaarlijk wanneer er een brand is en er is asbest in het spel. Het verwijderen van asbest moet daarom op de juiste manier gebeuren. Het asbest verbrand dan namelijk en de stofjes komen in de lucht vrij. Door de hitte van het vuur gaan de stofdeeltjes hoog de lucht in. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen en vooral ook om de mensen in de omgeving te waarschuwen. Zie ook: kosten asbest.

Gevaarlijke stoffen in de lucht?
Sluit dan de deuren en de ramen. Natuurlijk is het altijd goed om dit te doen om de stank buiten te houden wanneer het ergens brand. Nu is het echter beter direct actie te ondernemen. De gevolgen van het inademen van een microscopisch kleine asbestdeeltje is erg gevaarlijk. Het kan leiden tot een naar ziekbed. Het is vaak niet direct waar te nemen. Je krijgt namelijk geen uitslag of andere aanwijzingen. In de meeste gevallen worden de symptomen pas na 10 tot 20 jaar duidelijk. Dan weet je vaak al niet meer waardoor je het gekregen hebt.

Luister naar de radio
Het is belangrijk om daarom naar de radio te luisteren wanneer er een brand in de omgeving is. Ze kunnen je dan waarschuwen wat er precies aan de hand is. Je weet dan ook of je je wel of geen zorgen moet maken.

Het rendement van subsidie
Natuurlijk is het interessant om te kijken of er mogelijkheden zijn om een subsidie te krijgen als je voor isolatie gaat kiezen. Het rendement zonder subsidies is echter al bijzonder aantrekkelijk. Het is een stuk hoger dan wanneer je jouw geld op een spaarrekening gaat zetten. Dus ondanks het mogelijk ontbreken van subsidies is het nog steeds aantrekkelijk om je geld te investeren in een goede isolatie van je woning.

Vergelijk isolatiespecialisten in jouw regio?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Externe bronnen:
Kruipruimte isoleren

Isolatie prijzen