Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen zich bewust geworden van een goede isolatie van de woning. Alle reclames op de televisie hebben hier natuurlijk een bijdrage aan geleverd en ook de stijgende energiekosten. Hierdoor is het immers aantrekkelijker om maatregelen te treffen om juist de woning beter te gaan isoleren. Ook jij kunt jouw woning gaan isoleren!

Hoe kun je jouw woning gaan isoleren?
Er zijn tal van mogelijkheden om jouw woning te gaan isoleren. Graag sommen we de meest gekozen vormen van woningisolatie voor je op. Het gaat hier om:

  • spouwmuurisolatie
  • het isoleren van de ramen
  • dakisolatie
  • gevel isolatie
  • vloer isolatie
  • kruipruimte isolatie

Natuurlijk zijn er nog andere manieren van isolatie mogelijk. Hierboven hebben we echter de meest voorkomende vormen van isolatie opgesomd.

Wat kost het isoleren van je huis?
Er zijn verschillende soorten isolatie. Hierboven hebben we ze opgesomd. Het is echter ook weer mogelijk om daarbinnen voor verschillende varianten van isolatie te kiezen. Hierdoor ontstaan er dus tal van opties en verschillende kosten. Het is daarom beter om een offerte aan te vragen voor het isoleren van je huis. Een adviseur kan dan zelfs langskomen om te kijken welke manier van isoleren het beste bij jouw budget past en welke manier van isoleren het meeste rendement zal opleveren.

Ontdek de mogelijkheden en vraag gewoon meerdere offertes op!
Het is de snelste en meest gemakkelijke manier om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal kan en wat er allemala mogelijk is. Het is goed om te zien hoe ook jij een goede isolatie van je huis kunt krijgen. Je krijgt er zeker geen spijt van! Dat weten we zeker. Een offerte opvragen is namelijk kosteloos en zal je altijd volop informatie bieden.

Vloerisolatie
Als je een huis hebt dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden om de isolatie te verbeteren. Een van de manieren om dit te doen is door voor voerisolatie te kiezen. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte goed in de ruimte blijft. De vloerisolatie kun je op de begane grond doen, maar natuurlijk ook op de verdiepingen van je woning. Tenminste als die er zijn. Door de vloerisolatie zal je geld gaan besparen op de stookkosten. Ook zal je een meer aangename woning krijgen, zodat je er met nog meer plezier kunt wonen. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn.

Vergelijk isolatiespecialisten in jouw regio?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Hoe kies je de juiste vloerisolatie?
Als je voerisolatie wit aanbrengen in je woning dan is het natuurlijk goed om de juiste vloerisolatie te kiezen. Je kunt hiervoor naar verschillende specialisten gaan op het gebied van isolatie. Ook is het mogelijk om de specialisten bij je thuis langs te laten komen. Op die manier kun je dan vervolgens ervoor zorgen dat je een goede isolatie van je vloer krijgt. Het kan ook zijn dat de adviseur je een andere mogelijkheid aanreikt om zo je woning beter te isoleren.

Ontdek de mogelijkheden en de kosten!
Het is slim om te beginnen bij het kosten aspect. Door meerdere offertes op te vragen voor je vloerisolatie krijg je direct een goed beeld van de kosten. Je zult zien hoeveel het aan laten leggen van een goede vloerisolatie je kost. Kijk naar de mogelijkheden en zie hoe je een goede vloerisolatie mag ontvangen. Daarnaast is het ook goed om te zien welke opties er allemaal zijn. Aangezien er geen kosten of verplichtingen zijn van jouw kant is het slim om direct actie te ondernemen. Je krijgt meer informatie en kennis en kunt hierdoor sneller een goede keuze maken om je woning te gaan isoleren. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.

Isolatiesubsidies
In het verleden waren er tal van subsidies voor het isoleren van je woning. Tegenwoordig is dat sterk afgenomen. Er zijn echter nog een aantal mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Per provincie en per stad is het trouwens ook verschillend. Het kan best mogelijk zijn dat er nog een lokale of regionale subsidie is voor jouw isolatie project. Het is daarom slim om altijd bij jouw gemeente te informeren naar de isolatiesubsidies mogelijkheden.

Een verkapte vorm van isolatiesubsidie
Een goede vorm van hulp vanuit de overheid om het voor jou aantrekkelijker te maken om je huis te isoleren is de groene lening. Hier krijg je van de overheid een financiering tegen een zeer aantrekkelijke rente. Vervolgens is het mogelijk om de lening in goed overleg en met een laag vast maandelijks bedrag af te lossen. Hierdoor ontstaat er een groot voordeel.

Andere vormen van subsidies
Daarnaast is er natuurlijk ook de lagere btw geweest voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een isolatiebedrijf. Het is heerlijk en goed om te zien wat er allemaal mogelijk is. Bekijk de opties en zie hoe je ook op die manier ook een groot voordeel krijgt.

Brandgevaar asbest
Het is erg gevaarlijk wanneer er een brand is en er is asbest in het spel. Het verwijderen van asbest moet daarom op de juiste manier gebeuren. Het asbest verbrand dan namelijk en de stofjes komen in de lucht vrij. Door de hitte van het vuur gaan de stofdeeltjes hoog de lucht in. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen en vooral ook om de mensen in de omgeving te waarschuwen. Zie ook: kosten asbest.

Gevaarlijke stoffen in de lucht?
Sluit dan de deuren en de ramen. Natuurlijk is het altijd goed om dit te doen om de stank buiten te houden wanneer het ergens brand. Nu is het echter beter direct actie te ondernemen. De gevolgen van het inademen van een microscopisch kleine asbestdeeltje is erg gevaarlijk. Het kan leiden tot een naar ziekbed. Het is vaak niet direct waar te nemen. Je krijgt namelijk geen uitslag of andere aanwijzingen. In de meeste gevallen worden de symptomen pas na 10 tot 20 jaar duidelijk. Dan weet je vaak al niet meer waardoor je het gekregen hebt.

Luister naar de radio
Het is belangrijk om daarom naar de radio te luisteren wanneer er een brand in de omgeving is. Ze kunnen je dan waarschuwen wat er precies aan de hand is. Je weet dan ook of je je wel of geen zorgen moet maken.

Het rendement van subsidie
Natuurlijk is het interessant om te kijken of er mogelijkheden zijn om een subsidie te krijgen als je voor isolatie gaat kiezen. Het rendement zonder subsidies is echter al bijzonder aantrekkelijk. Het is een stuk hoger dan wanneer je jouw geld op een spaarrekening gaat zetten. Dus ondanks het mogelijk ontbreken van subsidies is het nog steeds aantrekkelijk om je geld te investeren in een goede isolatie van je woning.

Vergelijk isolatiespecialisten in jouw regio?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Externe bronnen:
Kruipruimte isoleren

Isolatie prijzen


Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.