Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

isolatie specialistWanneer er in jouw huis vochtproblemen zijn kan dat snel schade aanrichten aan het houtwerk, de verf, het behang, de meubels en misschien wel het belangrijkste, jouw gezondheid. Vocht bevordert namelijk de groei van schimmels, bacteriën en huismijt. Maar om er achter te komen waar het vochtprobleem vandaan komt zal je op zoek moeten gaan naar het begin. Het kan zo zijn dat de vochtproblemen ontstaan door optrekkend vocht, of door het insijpelen van regenwater, een lekkende leiding of condensatie. Zie ook website Vochtbestrijding voor informatie over het verhelpen en voorgoed oplossen van vochtproblemen.

Koudebruggen

Vaak zijn koudebruggen een grote oorzaak van de vochtproblemen. Je kunt vaak zelf veel doen aan het oplossen van de vochtproblemen, denk daarbij aan luchten en ventileren. Er wordt per dag in een huishouden bijna 10 liter vocht geproduceerd door koken, douchen en ademen.

Houd je deksels op de pannen tijdens het koken en ventileer de badkamer goed na het douchen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis niet boven de 60% komt, dit is namelijk goed voor het leefklimaat in huis. Kies daarnaast voor een goede spouwmuurisolatie. Wanneer je geen spouwmuurisolatie hebt kan het vocht neerslaan en kunnen er schimmels en bacteriën op verschillende plekken ontstaan. Heb je wel spouwmuurisolatie, dan kan het vocht niet neerslaan en verklein je de kans op schimmelvorming. Daarnaast is het ventileren van je huis heel belangrijk om te zorgen voor continue frisse lucht.

Offertes aanvragen
Ga naar pagina offertes aanvragen om vrijblijvend in contact te komen met isolatiebedrijven.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Voordelen
> Nadelen
> Isolatiekorrels
> Steenwol en glaswol
> Spouwmuurisolatie offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.