Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
spouwmuur-isoleren prijzen

spouwmuur-isoleren prijzenSpouwmuurisolatie laten plaatsen kan een behoorlijk financieel voordeel opleveren voor wat betreft je energiefactuur. Ben jij ook van plan om de spouwmuur van je huis te laten isoleren, maar zou je graag eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die hieraan verbonden is? Spouwmuurisolatie-info.be helpt je graag verder. Op deze pagina lees je een uitgebreide kostenanalyse van de spouwmuurisolatie prijzen. Je leest hier ook handige bespaartips en je kunt direct lokale specialisten vergelijken. Zo kun in totaal tot wel 30% op de prijs besparen!

*Tip:
→ Spouwmuurisolatie prijzen vergelijken? Vul hier het formulier in, ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale specialisten en begin met vergelijken. Een vergelijking kan een besparing tot wel 30% opleveren!

Prijsopbouw

Laten we beginnen met de prijsopbouw van spouwmuurisolatie. Wanneer we de prijsopbouw van spouwmuurisolatie in detail gaan bekijken kunnen we een aantal zaken vaststellen. Het machinale proces neemt ongeveer 5 procent van de kosten in beslag. 60 procent van de kosten hebben betrekking tot de arbeidskosten en de resterende 35 procent is noodzakelijk om het materiaal aan te kopen. Omwille van het feit dat de arbeidskosten zo hoog liggen bij spouwmuurisolatie is het op relatief eenvoudige wijze mogelijk om er op te besparen. Gewoon een vergelijking uitvoeren tussen de verschillende isolatiebedrijven die spouwmuurisolatie kunnen plaatsen kan op dit vlak reeds een meer dan aanzienlijke besparing betekenen. Zoals je hieronder ziet bestaat het grootste deel uit de arbeidskosten.

prijsopbouw-spouwmuurisolatie

Wat kost spouwmuurisolatie?

euro spouwEr bestaan vandaag de dag verschillende soorten spouwmuurisolatiemateriaal. Door middel van onderstaande tabel beschik je meteen over een goed beeld wat het isoleren van een spouwmuur bij verschillende soorten woningen gemiddeld kost. In de aangegeven kosten zijn zowel de arbeids- als machinekosten inbegrepen.

Type woning Glaswol Steenwol Isolatiekorrels PURschuim
Appartement 210 – 310 euro 260 – 360 euro 310 – 410 euro 510 – 610 euro
Tussenwoning 510 – 660 euro 560 – 710 euro 610 – 760 euro 910 – 1.210 euro
Hoekwoning 660 – 810 euro 710 – 860 euro 760 – 910 euro 1.110 – 1.410 euro
2 onder 1 kap 760 – 1.010 euro 810 – 1.100 euro 910 – 1.210 euro 1.610 – 1.910 euro
Vrijstaande woning 1.160 – 1.310 euro 1.210 – 1.410 euro 1.410 – 1.610 euro 2.310 – 2.610 euro

Welke soort isolatiemateriaal kies ik?

Bovenstaande zal je reeds een bepaald beeld geven van het gemiddelde kostenplaatje dat aan spouwmuurisolatie is verbonden. Voor veel mensen is het evenwel niet duidelijk in welke situatie ze voor welk type spouwmuurisolatie moeten kiezen. We hebben de verschillende situaties en mogelijkheden graag even in detail voor jou op een rijtje gezet:

  • Goedkoopste oplossing: Zou je graag spouwmuurisolatie willen voorzien in je appartement en ben je daarvoor op zoek naar de financieel interessantste oplossing? In dat geval zal je er meer dan waarschijnlijk voor kiezen om gebruik te maken van glaswol. Gebruikmaken van glaswol is bijzonder voordelig en daarnaast toch ook relatief efficiënt. Voor het isoleren van een spouwmuur van een appartement met glaswol kan je rekenen op een gemiddelde kostprijs van zo’n 210 euro.
  • Betaalbare, milieuvriendelijke oplossing: Tegenwoordig vinden veel mensen het zeer belangrijk om op een milieuvriendelijke manier door het leven te gaan. Dit is natuurlijk zeer interessant, maar helaas is het ook wat duurder dan de minder milieuvriendelijke opties die op de markt zijn terug te vinden. Voor wat spouwmuurisolatie betreft kunnen we de gulden middenweg aanbieden. Isolatiekorrels staan er met name om bekend zeer milieuvriendelijk geproduceerd te worden terwijl ze toch meer dan betaalbaar zijn. Het isoleren van de spouwmuur van een tussenwoning kost je met dit isolatiemateriaal zo’n 610 euro.
  • Snelle en eenvoudige oplossing: Zou je graag op een snelle en eenvoudige manier de spouwmuur van je 2-onder-1-kap-woning willen isoleren? In dat geval is kiezen voor PUR schuim beslist interessant te noemen. PUR is een duur isolatiemateriaal, maar het isoleren zelf neemt bijzonder weinig tijd in beslag. Bovendien weet dit isolatiemateriaal zich snel en uitstekend te verspreiden doorheen de spouw. Voor het isoleren van de spouwmuur met PUR wordt een kostprijs in rekening gebracht van zo’n 1.610 euro.

spouwisolatie-korrels

Prijs per m2 isolatiemateriaal + kenmerk

Natuurlijk vraag je je ook af wat de bijzondere kenmerken zijn per soort isolatiemateriaal. Daarom hebben we hieronder nog een klein overzichtje gemaakt van de kenmerken met de prijs per m2.

Soort isolatie Gem. prijs per vierkante meter Belangrijkste voordeel
Glaswol €7,00 Anti geluid
Steenwol €8,5 Brand veilig
Isolatiekorrels €9,5 Duurzaam
PUR schuim €23 Anti vocht

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Wanneer je er aan denkt om te investeren in spouwmuurisolatie is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat verschillende keuzes een directe invloed kunnen hebben op het prijskaartje dat aan dit type isolatie is verbonden. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: Spouwmuur of niet?

Het spreekt voor zich dat spouwmuurisolatie uitsluitend kan worden toegepast bij woningen die ook echt over een spouwmuur beschikken. Is het nog niet helemaal duidelijk of jouw woning over een spouwmuur beschikt? In dat geval doe je er goed aan om na te gaan uit welk jaar de woning komt. Woningen van voor het jaar 1920 beschikken doorgaans niet over een spouw. Woningen welke na 1988 zijn gebouwd hebben wel spouwmuren, maar die zijn veelal reeds geïsoleerd. Wanneer je over een woning beschikt zonder spouwmuur kan je nog steeds gevelisolatie toepassen. De kostprijs voor deze isolatie start ergens rond de 8.000 euro.

spouwmuur-checken prijs

Keuze 2: Het type materiaal

Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen lezen beschikken alle verschillende isolatiematerialen waar gebruik van kan worden gemaakt bij het isoleren van de spouwmuur over hun eigen specifieke voordelen. Steenwol en glaswol zijn bijvoorbeeld veiliger bij brand en beschikken over een betere geluidsisolatie in vergelijking met andere materialen. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van isolatiekorrels kies je voor een materiaal dat niet alleen duurzaam is, maar die eveneens kan worden toegepast bij een afwijkende gevel. Wil je een uitstekende bescherming voorzien tegen vochtproblemen en wil je zeker zijn van een goede kierafdichting? Dan is PUR schuim de beste keuze!

isolatiemateriaal prijsspouw

Keuze 3: Combineren met andere vormen van isolatie?

Wanneer je niet alleen de spouwmuur van je woning wenst te laten isoleren, maar indien ook andere onderdelen wel een beetje eigentijdse isolatie kunnen gebruiken is het altijd financieel interessanter om deze werken samen uit te laten voeren. Met andere woorden, kies er niet alleen voor om je spouwmuur te isoleren, maar neem ook het dak onder handen, kies voor vloerisolatie waardoor je altijd aangenaam warme voeten hebt en ga zo maar door. Je zal merken dat de totaalprijs voor het isoleren op zich aanzienlijk voordeliger wordt terwijl je woning ook nog eens veel energiezuiniger wordt. Zo sla je twee vliegen in één klap en kan je ongetwijfeld heel wat geld besparen!

Praktische bespaartips

Het laten isoleren van een spouwmuur is dus niet goedkoop. Hier vind je enkele tips waarmee je de kosten laag en onder controle kunt houden.

  • Maak duidelijke afspraken: spreek voordat de metselaar met de werkzaamheden begint duidelijk af hoe deze worden betaald. Is dit per uur, zorg er dan voor dat je alleen de effectieve uren betaalt en vraag om een schatting van tevoren. Bespreek ook duidelijk je wensen wat betreft hoekjes, openingen en eventuele bijzonderheden die je wilt laten toevoegen.
  • Help mee: door bijvoorbeeld de stenen aan te geven of tijdens de werkzaamheden op te ruimen kun je de arbeidstijd verkorten en zo de prijs verlagen.
  • Kies een plaatselijke vakman: veel bedrijven brengen tegenwoordig voorrijkosten in berekening en dit kan oplopen tot €0,50 per kilometer. Door de isolatiespecialist zo dicht mogelijk in je buurt te zoeken, kun je deze kosten besparen of minimaal houden.
  • Al aan het verbouwen? Ben je van plan om bijvoorbeeld een dakkapel te plaatsen? Dan is het slim om de werkzaamheden tegelijkertijd te laten doen. Zo bespaar je jezelf een hoop schoonmaakwerk.

Vergelijk lokale specialisten

Zoals je al wel hebt gezien bestaat het grootste deel van de prijs uit de arbeidskosten. Daarom doe je er verstandig aan om meerdere offertes van lokale specialisten te vergelijken. Via Spouwmuurisolatie-info.be kun je dat snel en gemakkelijk doen. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend offertes van lokale isolatiebedrijven. Vergelijk het aanbod en bespaar jezelf een hoop geld. Vergelijk tevens ook diverse adviezen en oplossingen. Zo weet je waar je aan toe bent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.