Spouwmuurisolatie prijzen

Handig overzicht van de kosten en de prijzen

spouwmuurisolatie prijzenWanneer je huis over een spouwmuur beschikt zal je er ongetwijfeld al eens over hebben nagedacht om deze te laten isoleren. Spouwmuurisolatie laten plaatsen kan dan ook een behoorlijk financieel voordeel opleveren voor wat betreft je energiefactuur. Ben jij ook van plan om de spouwmuur van je huis te laten isoleren, maar zou je graag eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die hieraan verbonden is? Wij vertellen je alles wat je altijd al hebt willen weten over spouwmuurisolatie op deze pagina!

*Tip: → Direct weten wat spouwmuurisolatie voor jou gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Prijsopbouw

spouwmuurisolatie-prijsopbouw

Hoeveel kost spouwmuurisolatie?

Er bestaan vandaag de dag verschillende soorten gevelisolatie. Van al deze verschillende mogelijkheden is spouwmuurisolatie ongetwijfeld één van de voordeligste. Door middel van onderstaande tabel beschik je meteen over een goed beeld wat het isoleren van een spouwmuur bij verschillende soorten woningen gemiddeld kost. In de aangegeven kosten zijn zowel de arbeids- als machinekosten inbegrepen.

Type woning Glaswol Steenwol Isolatiekorrels PURschuim
Appartement 210 – 310 euro 260 – 360 euro 310 – 410 euro 510 – 610 euro
Tussenwoning 510 – 660 euro 560 – 710 euro 610 – 760 euro 910 – 1.210 euro
Hoekwoning 660 – 810 euro 710 – 860 euro 760 – 910 euro 1.110 – 1.410 euro
2 onder 1 kap 760 – 1.010 euro 810 – 1.100 euro 910 – 1.210 euro 1.610 – 1.910 euro
Vrijstaande woning 1.160 – 1.310 euro 1.210 – 1.410 euro 1.410 – 1.610 euro 2.310 – 2.610 euro

Bovenstaande zal je reeds een bepaald beeld geven van het gemiddelde kostenplaatje dat aan spouwmuurisolatie is verbonden. Voor veel mensen is het evenwel niet duidelijk in welke situatie ze voor welk type spouwmuurisolatie moeten kiezen. We hebben de verschillende situaties en mogelijkheden graag even in detail voor jou op een rijtje gezet:

  • Goedkoopste oplossing: Zou je graag spouwmuurisolatie willen voorzien in je appartement en ben je daarvoor op zoek naar de financieel interessantste oplossing? In dat geval zal je er meer dan waarschijnlijk voor kiezen om gebruik te maken van glaswol. Gebruikmaken van glaswol is bijzonder voordelig en daarnaast toch ook relatief efficiënt. Voor het isoleren van een spouwmuur van een appartement met glaswol kan je rekenen op een gemiddelde kostprijs van zo’n 210 euro.
  • Betaalbare, milieuvriendelijke oplossing: Tegenwoordig vinden veel mensen het zeer belangrijk om op een milieuvriendelijke manier door het leven te gaan. Dit is natuurlijk zeer interessant, maar helaas is het ook wat duurder dan de minder milieuvriendelijke opties die op de markt zijn terug te vinden. Voor wat spouwmuurisolatie betreft kunnen we de gulden middenweg aanbieden. Isolatiekorrels staan er met name om bekend zeer milieuvriendelijk geproduceerd te worden terwijl ze toch meer dan betaalbaar zijn. Het isoleren van de spouwmuur van een tussenwoning kost je met dit isolatiemateriaal zo’n 610 euro.
  • Snelle en eenvoudige oplossing: Zou je graag op een snelle en eenvoudige manier de spouwmuur van je 2-onder-1-kap-woning willen isoleren? In dat geval is kiezen voor PUR schuim beslist interessant te noemen. PUR is een duur isolatiemateriaal, maar het isoleren zelf neemt bijzonder weinig tijd in beslag. Bovendien weet dit isolatiemateriaal zich snel en uitstekend te verspreiden doorheen de spouw. Voor het isoleren van de spouwmuur met PUR wordt een kostprijs in rekening gebracht van zo’n 1.610 euro.

De prijsopbouw van spouwmuurisolatie

Wanneer we de prijsopbouw van spouwmuurisolatie in detail gaan bekijken kunnen we een aantal zaken vaststellen. Het machinale proces neemt ongeveer 5 procent van de kosten in beslag. 60 procent van de kosten hebben betrekking tot de arbeidskosten en de resterende 35 procent is noodzakelijk om het materiaal aan te kopen. Omwille van het feit dat de arbeidskosten zo hoog liggen bij spouwmuurisolatie is het op relatief eenvoudige wijze mogelijk om er op te besparen. Gewoon een vergelijking uitvoeren tussen de verschillende bedrijven die spouwmuurisolatie kunnen plaatsen kan op dit vlak reeds een meer dan aanzienlijke besparing betekenen.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van spouwmuurisolatie?

Wanneer je er aan denkt om te investeren in spouwmuurisolatie is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat verschillende keuzes een directe invloed kunnen hebben op het prijskaartje dat aan dit type isolatie is verbonden. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: Spouwmuur of niet?

Het spreekt voor zich dat spouwmuurisolatie uitsluitend kan worden toegepast bij woningen die ook echt over een spouwmuur beschikken. Is het nog niet helemaal duidelijk of jouw woning over een spouwmuur beschikt? In dat geval doe je er goed aan om na te gaan uit welk jaar de woning komt. Woningen van voor het jaar 1920 beschikken doorgaans niet over een spouw. Woningen welke na 1988 zijn gebouwd hebben wel spouwmuren, maar die zijn veelal reeds geïsoleerd. Wanneer je over een woning beschikt zonder spouwmuur kan je nog steeds gevelisolatie toepassen. De kostprijs voor deze isolatie start ergens rond de 8.000 euro.

Keuze 2: Het type materiaal

Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen lezen beschikken alle verschillende isolatiematerialen waar gebruik van kan worden gemaakt bij het isoleren van de spouwmuur over hun eigen specifieke voordelen. Steenwol en glaswol zijn bijvoorbeeld veiliger bij brand en beschikken over een betere geluidsisolatie in vergelijking met andere materialen. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van isolatiekorrels kies je voor een materiaal dat niet alleen duurzaam is, maar die eveneens kan worden toegepast bij een afwijkende gevel. Wil je een uitstekende bescherming voorzien tegen vochtproblemen en wil je zeker zijn van een goede kierafdichting? Dan is PUR schuim de beste keuze!

Keuze 3: Combineren met andere vormen van isolatie?

Wanneer je niet alleen de spouwmuur van je woning wenst te laten isoleren, maar indien ook andere onderdelen wel een beetje eigentijdse isolatie kunnen gebruiken is het altijd financieel interessanter om deze werken samen uit te laten voeren. Met andere woorden, kies er niet alleen voor om je spouwmuur te isoleren, maar neem ook het dak onder handen, kies voor vloerisolatie waardoor je altijd aangenaam warme voeten hebt en ga zo maar door. Je zal merken dat de totaalprijs voor het isoleren op zich aanzienlijk voordeliger wordt terwijl je woning ook nog eens veel energiezuiniger wordt. Zo sla je twee vliegen in één klap en kan je ongetwijfeld heel wat geld besparen!

Vergelijk lokale isolatiespecialisten

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Een vergelijking kan je tot wel 30% opleveren. Ontvang gratis en vrijblijvend de offertes en begin ook met geld besparen.