Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Steenwol en glaswol hebben beiden een hoge isolatiewaarde en zijn gemaakt van een minerale isolatiewol. Ze zijn beide gemaakt van glasvezels die ook gebruik worden voor een grondstof voor glas. Glaswol is een minerale wol die gebruikt wordt voor isolatie van spouwmuren, bij de spouwisolatie wordt de glaswol in de spouwmuur geblazen, het wordt dus ook wel inblaaswol genoemd.

Glaswol is gemaakt van een vezel dat in silicaat zit, deze silicaten zijn grondstoffen voor het maken van glas. Daarom wordt glaswol ook gemaakt van gerecycled glas. Wanneer je glaswol koopt zal dit verkocht worden in de vorm van dekens en platen. Wanneer het losse wol is, wordt het inblaaswol genoemd. Voor spouwmuurisolatie in Nederland wordt er vaak gebruik gemaakt van inblaaswol. Dit wol lijkt veel op wit katoen, wat gemaakt wordt van glas. Zie ook de prijzen en pagina voordelen.

Steenwol isolatie wordt ook gebruikt bij spouwmuurisolatie en wordt soms ook wel rotswol genoemd. Net als glaswol is steenwol een minerale wol, maar heeft het niet dezelfde hoge isolatiewaarde als glaswol. Steenwol is gemaakt van de vezels uit een vulkanisch gesteente, daarmee is het prima geschikt voor de isolatie van spouwmuren. Steenwol heeft een isolatiewaarde van HR+, iets lager dan glaswol die een isolatiewaarde heeft van HR++.

Offertes spouwmuurisolatie
Ga eens naar pagina offertes spouwmuurisolatie om in contact te komen met isolatiebedrijven. Zo kun je een gratis adviesrapport laten opmaken om zo het aanbod te vergelijken.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Voordelen
> Nadelen
> Tips
> Garantieregeling
> Isolatie prijzen
> Specialisten vergelijken
> Spouwmuurisolatie offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.