Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Welke soorten isolatie(materialen) zijn er?
Er zijn verschillende soorten isolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt er gekozen uit verschillende soorten isolatiemateriaal. De materialen hebben allemaal een eigen isolatiewaarde. Er kan een onderscheid worden gemaakt in drie soorten isolatiematerialen als het over spouwmuurisolatie gaat. Om te beginnen gaat het over vezelig isolatiemateriaal en voorbeelden hiervan zijn glaswol en steenwol. Een andere materiaalsoort is korrelvorming isolatiemateriaal. Voorbeelden hiervan zijn isolatie parels, perliet isolatiekorrels en polystyreen schuim. Als laatste soort is er isolatieschuim. Er kan dan gedacht worden aan UF schuim of PUR-schuim, ook wel polyurethaan genoemd.

De keuze voor isolatiemateriaal

Als er voor spouwmuurisolatie wordt gekozen, dan kan het materiaal het beste vergeleken worden op een aantal aspecten; om te beginnen is geluidsoverlast een belangrijk vergelijkingsaspect. Er kan ook worden gekeken naar het vochtgedrag en naar de brandveiligheid. Alle soorten die hier genoemd zijn, zijn brandwerend. Er zijn altijd soorten die veiliger zijn dan de andere soort. Er moet ook gekeken worden naar de duurzaamheid, naar de verwerkingstijd en naar de waterafstotendheid. Daarbij is het ook van belang dat spouwmuurisolatie dampdoorlatend is.

Verder moet er ook gekeken worden naar de isolatiewaarde. Dit wordt ingedeeld in HR, HR+ en HR++. Dat laatste is de beste isolatie die er is. Natuurlijk speelt de prijs hierbij ook een rol. Er moet gekeken worden naar de isolatie kosten en de opbrengst in isolatiewaarde. Als er gekozen wordt voor isolatiemateriaal met HR++ dan kost het wel wat meer maar je bespaart hier ook veel meer door. Alle aspecten moeten meegenomen worden in de vergelijking en dan kan er gekeken worden welke isolatiematerialen er het beste gekozen kunnen worden bij de spouwmuurisolatie. Neem de tijd om alles te bekijken zodat je er zeker van bent dat je het beste voor jouw woning kiest. Lees ook: isolatie prijs.

Vergelijk isolatiespecialisten in jouw regio?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.


Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.