Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Er worden verschillende soorten spouwmuurisolatie gebruikt, met ieder zijn eigen isolatiewaarde. Denk daarbij aan isolatieschuim, isolatieparels, isolatiekorrels en vlokken, inblaaswol, steenwol en glaswol. Er zijn goedkope en duurdere soorten spouwmuurisolatie materialen, maar het hoeft nog niet te betekenen dat het duurste materiaal ook het beste is. Zie ook pagina isolatiekorrels en pagina glaswol/steenwol.

Hoeveel kost spouwmuurisolatie voor jouw huis?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Type isolatiemateriaal

Het beste isolatiemateriaal is voor ieder huis anders, wat ligt aan de wind ligging van het huis, de voegbreedte, koudebruggen, de breedte van de spouw en aan de vochtplekken. Wel is het zo dat elk soort isolatiemateriaal zijn eigen HR-waarde heeft en ook allemaal een andere duurzaamheid, vochtgedrag, geluidisolatie en brandveiligheid hebben.

Glaswol is gemaakt van een silicaat, een grondstof voor glas, het wordt dan ook gemaakt van gerecycled glas. Het wordt net als ander wol verkocht in de vorm van dekens en platen. Inblaaswol zijn losse stukken wol die lijken op katoen, ook dit is gemaakt van glas. Steenwol wordt gemaakt van vulkanische vezels, maar heeft een lagere isolatiewaarde dan glaswol. Isolatieparels van polystyreen, piepschuim, wordt in de spouwmuur gespoten en heeft één van de beste isolatiewaardes. Piepschuim is gemaakt van koolstof en waterstof, waardoor de isolatieparels stilstaande lucht bevatten en daarom een hoge isolatiewaarde hebben.

Dan is er nog perliet, welke is gemaakt van vulkanisch glas waardoor de isolatiewaarde relatief laag is. Het is een natuurlijk product dat in Nederland weinig gebruikt wordt voor spouwmuurisolatie. PUR-schuim is gemaakt van de vloeistoffen polyol en isocyanaat, door de gasbellen die door een chemische reactie ontstaan blaast het PUR-schuim op; het werkt goed isolerend en de muren kunnen blijven ademen. UF isolatieschuim is gemaakt van UF-hars, te vergelijken met PUR-schuim maar heeft zeker niet even goede isolatiewaarde.

Offertes aanvragen
Vraag gratis offertes aan bij isolatiebedrijven om zo het aanbod en de service te vergelijken. Je kunt namelijk op deze manier een betere keuze maken en besparen op de aanschafkosten van spouwmuurisolatie. Bekijk pagina offertes aanvragen spouwmuurisolatie voor meer informatie.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Voordelen
> Afval en cementresten
> Korrels
> Prijzen
> Isolatiebedrijven vergelijken
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.