Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wanneer je reeds enig onderzoek hebt gedaan naar de verschillende soorten isolatiematerialen die op de markt zijn terug te vinden is de kans op z’n minst bestaande dat je reeds in aanraking bent gekomen met Xtratherm. Dit merk heeft er voor gekozen om verschillende isolatiematerialen op de markt te brengen waar je niet alleen je dak en je vloer, maar ook bijvoorbeeld je spouwmuur mee kan isoleren. Heb jij nog geen keuze gemaakt op vlak van het soort spouwmuurisolatie welke je wil gaan toepassen? In dat geval kan het meer dan de moeite waard zijn om rekening te houden met de informatie over Xtratherm spouwmuurisolatie die is terug te vinden hier op deze pagina.

De voordelen van Xtratherm spouwmuurisolatie

Eén van de eerste zaken waar je altijd naar zal willen kijken wanneer je van plan bent om te investeren in spouwmuurisolatie is uiteraard terug te vinden in de voordelen die aan het materiaal in kwestie zijn verbonden. Voor Xtratherm spouwmuurisolatie geldt dat je als klant kan rekenen op een zeer uitgebreid aantal voordelen die zowel praktisch als financieel de moeite waard kunnen zijn. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet.

 

  • De Xtratherm CW-A is een hoog thermisch rendement PIR isolatiemateriaal;
  • In vergelijking met bijvoorbeeld binnenmuurisolatie of gevelisolatie is het veel eenvoudiger om dit isolatiemateriaal in de spouwmuur te plaatsen;
  • Dit type van isolatiemateriaal voor in de spouwmuur is niet schadelijk voor de gezondheid;
  • De gesloten cel-structuur waar dit type van isolatiemateriaal over beschikt zorgt er voor dat ze vochtbestendig is;
  • Het ontstaan van koudebruggen wordt voorkomen door de tand en groef afwerking van het isolatiemateriaal;

 

Bovenstaande voordelen zorgen er voor dat steeds meer mensen die hun spouwmuur willen laten isoleren er voor kiezen om gebruik te maken van het Xtratherm isolatiemateriaal.

Zijn er ook nadelen verbonden aan Xtratherm spouwmuurisolatie?

Het feit dat Xtratherm spouwmuurisolatie in de basis eigenlijk gewoon PIR-isolatie is zorgt er voor dat er ook enkele nadelen zijn waar je rekening mee dient te houden. PIR staat er namelijk om bekend lastig te recycleren te zijn. Dit is deels te wijten aan het feit dat er bij de productie van het materiaal gebruik wordt gemaakt van diverse chemicaliën. Mensen die het belangrijk vinden dat het isolatiemateriaal voor in hun spouwmuur milieuvriendelijk is zullen dan ook wellicht niet meteen voor deze mogelijkheid kiezen.

Toepassen van Xtratherm spouwmuurisolatie bij nieuwbouw

Je moet er als geïnteresseerde klant rekening mee houden dat de Xtratherm spouwmuurisolatie verkrijgbaar is onder de vorm van PIR-isolatieplaten. Dit betekent dat de isolatie dient te worden geplaatst op het ogenblik dat men bezig is met de realisatie van de nieuwbouw. Na-isoleren is door gebruik te maken van deze platen uiteraard geen optie. Ben je dus met andere woorden een grote voorstander van Xtratherm spouwmuurisolatie en zou je deze graag willen gebruiken in de spouwmuur van je nieuwe woning? Voorzie het isoleren dan op het ogenblik dat de constructie van het huis aan de gang is. Na afloop zal deze mogelijkheid namelijk niet langer voor handen zijn.

Hoeveel kost Xtratherm spouwmuurisolatie?

Wanneer je van plan bent om te investeren in Xtratherm CW-A spouwmuurisolatie kies je voor isolatieplaten die als afmetingen 1200mm x 600mm hebben. Voor een dergelijke isolatieplaat dien je rekening te houden met een gemiddelde kostprijs welke is gelegen tussen de 8 en 20 euro per stuk. Je moet er wel rekening mee houden dat dit prijskaartje zal worden beïnvloed door de dikte waar de plaat in kwestie over beschikt. Ook de eventuele toegepaste toplaag kan het prijskaartje zowel positief als negatief beïnvloeden.

Besparen op de kosten van Xtratherm spouwmuurisolatie

Het kan voor jou absoluut de moeite waard zijn om er voor te kiezen om over te gaan tot het kopen van Xtratherm isolatie voor in de spouwmuur. Wanneer we de kostprijs van de diverse isolatiematerialen die er op de markt zijn terug te vinden met elkaar gaan vergelijken zullen we echter niets anders kunnen dan vaststellen dat er voordeligere alternatieven bestaan. Betekent dit dat Xtratherm spouwmuurisolatie financieel niet interessant is? Uiteraard niet. Door rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips is het bovendien ook nog eens mogelijk om een aantrekkelijke, extra besparing te realiseren.

 

  • Koop het isolatiemateriaal in grotere hoeveelheden

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor Xtratherm spouwmuurisolatie wordt berekend per hoeveelheid PIR-isolatieplaten die er worden aangekocht. Dat is natuurlijk vrij normaal. De prijs per plaat kan echter worden gedrukt op het ogenblik dat je er voor kiest om deze in grotere aantallen te bestellen. Denk je bijvoorbeeld dat iemand uit jouw omgeving ook wel geïnteresseerd kan zijn in het laten isoleren van diens spouwmuur en wil je hem of haar ook dit type van isolatiemateriaal aanbevelen? In dat geval is het absoluut de moeite waard om de aankoop in één keer samen te doen. Met een beetje geluk kan je zo een korting tot wel 10 procent ontvangen.

 

  • Zelf de plaatsing van Xtratherm spouwmuurisolatie voorzien

De handige doe-het-zelver die er voor kiest om zelf mee te werken aan de bouw van zijn woning kan er ook perfect voor kiezen om deze PIR-isolatieplaten zelf te plaatsen. Het plaatsen kan niet alleen zeer eenvoudig, maar ook erg snel gebeuren. Zo ben je verzekerd van een uitstekende eindresultaat en bovendien heb je er ook niet veel tijd in moeten investeren. Door zelf de plaatsing van Xtratherm spouwmuurisolatie uit te voeren kan je al snel zo’n 30 procent aan kosten besparen.

 

  • Subsidie aanvragen

Tot slot geldt uiteraard ook voor het kopen van Xtratherm spouwmuurisolatie dat je als eigenaar van het huis aanspraak kan maken op een bepaalde subsidie of premie. Het aanvragen van deze financiële tegemoetkoming zorgt er voor dat jouw investering in Xtratherm spouwmuurisolatie meteen financieel een stukje draaglijker wordt. Dat is echter nog niet alles, want daarnaast komt dit ook de terugverdientijd uiteraard alleen maar ten goede. Je moet er in principe alleen maar rekening mee houden dat er aan het aanvragen van een dergelijke subsidie enkele voorwaarden zijn verbonden. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan worden de kosten m.b.t. Xtratherm spouwmuurisolatie voor jou meteen heel wat interessanter gemaakt!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.