Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Energiebesparende spouwmuurisolatie (laten) aanbrengen

Energiebesparende maatregelen laten uitvoeren aan uw woning kunnen er voor zorgen dat uw energierekening naar beneden gaat. Besparen is natuurlijk een prettige bijkomstigheid op de investering die u in uw eigen woongenot doet. Spouwmuurisolatie is een voorbeeld van besparingsmaatregelen die op een vlotte manier uitgevoerd kunnen worden. Spouwmuurisolatie aanbrengen laat u het beste doen door een deskundig isolatiebedrijf.

Hoe gaat het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Voordat er wordt begonnen aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie is het verstandig om een deskundige naar de muren te laten kijken. Laat het isolatiebedrijf zeker een aantal zaken nalopen en vraag op basis daarvan een offerte. In de offerte wordt meegenomen de dikte van de spouw, het type gevelsteen, de omstandigheden van het voegwerk en het aantal vierkante meter spouwmuur dat geïsoleerd moet worden. Sommige isolatiebedrijven gebruiken voor een controle van de spouwmuren een kleine camera die via een klein gaatje in de muur wordt gebracht. Het voordeel hiervan is dat eventuele lekkages, leidingen, ventilatiekanalen en gebreken aan de gevel c.q. constructie op efficiënte wijze in beeld worden gebracht. Uiteraard worden kleine gaatjes na de inspectie met een camera direct netjes weggewerkt. Hebben uw muren last van vochtplekken vóór de spouwmuurisolatie? Dan is het zeker van belang om dit aan de medewerker die uw muren controleert te laten zien. Vervolgens wordt er onderzocht waar het probleem precies vandaan komt en of de geplande spouwmuurisolatie dit probleem meteen kan oplossen.

Voorbereiden op het isoleren van de spouwmuren vraagt geen al te grote inspanning van u als bewoner.

 • Als u weet op welke dag het isolatiebedrijf komt om de spouwmuren te isoleren dan haalt u eventuele spullen die tegen de buitengevel aanstaan. Hierbij kunt u denken aan plantenbakken, afvalcontainers en de brievenbus.
 • Van overlast gedurende de werkzaamheden is niet tot nauwelijks sprake. De medewerkers van het isolatiebedrijf werken doorgaans met zijn tweeën en zullen de spouwmuurisolatie binnen een dag uitvoeren.
 • Spouwmuurisolatie gebeurd door het boren van kleine gaatjes in de voegen van de gevel (buitenzijde). Dit boren gaat volgens een van te voren vastgesteld patroon en op elke vierkante meter komt een gaatje. Zo wordt de spouwmuurisolatie optimaal over de muur verspreid. Door de gaatjes wordt dan het isolatiemateriaal geblazen of gespoten zoals op de offerte vermeld. Het materiaal kan bestaan uit EPS Parels, glas- of steenwol en PUR schuim.
 • Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal worden de gaatjes weer in dezelfde kleur als de voegen dichtgemaakt. Kleurverschil is nagenoeg niet zichtbaar.

Direct na het aanbrengen van spouwmuurisolatie merkt u het verschil in wooncomfort. Tocht en kou behoren tot het verleden en daarnaast bespaart u ook nog eens een stevig bedrag op zowel de gas- als energierekening.

Laat spouwmuurisolatie aanbrengen door een isolatiebedrijf

U wilt graag optimaal rendement van uw investering en daarom laat u het isoleren van de spouwmuren over aan een vakkundig isolatiebedrijf met medewerkers die alles weten over isoleren. Sommige bedrijven hebben zich gespecialiseerd in spouwmuurisolatie terwijl andere bedrijven een breed aanbod van dienstverlening hebben. Vraag bij diverse isolatiebedrijven offertes aan voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Op deze manier krijgt u een goed inzicht in wat er op de markt precies verkrijgbaar is en met welke kosten u rekening kunt houden.

Het isoleren van spouwmuren is een specialistische klus die u beter niet zelf uit kunt voeren. Kennis en ervaring kunnen hierbij verschillende voordelen opleveren:

 • Specialisten controleren uw muren.
 • Gaten en scheuren worden eerst gerepareerd.
 • Koudebruggen worden ontdekt en eventueel voorkomen.

Juist omdat spouwmuurisolatie aan de buitenzijde van de muren / wanden niet zichtbaar is vertrouwd u blindelings op het isolatiebedrijf dat u de klus uit laat voeren. Daarom is het goed om op het internet te zoeken naar beoordelingen van andere klanten en meer te lezen over de mogelijkheden die het bedrijf u te bieden heeft. Door u vooraf goed te informeren verzekerd u zichzelf van optimaal woongenot en een waardevermeerdering van uw woning nadat de spouwmuurisolatie is aangebracht. Isolatiespecialisten hebben zich verenigd in de Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Nederland (VENIN). De leden van deze vereniging hebben een KOMO-Procescertificaat. Dit certificaat geeft woningeigenaren garanties over de isolatiewerkzaamheden. Bovendien werken de aangesloten ondernemingen aantoonbaar met isolatiematerialen die door KOMO zijn goedgekeurd. Elk bedrijf heeft een eigen kwaliteitsbewaking die op zijn beurt weer gecontroleerd wordt door de overkoepelende instantie het IKOB-BKB. Wilt u zeker zijn van een optimale garantietermijn en na behoren uitgevoerde spouwmuurisolatie kies dan voor een VENIN isolatiebedrijf.

Het beste spouwmuurisolatiebedrijf voor uw woning kiezen

U bepaald uiteindelijk zelf met welk isolatiebedrijf u in zee gaat. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken krijgt u vanzelf inzichten in de mogelijkheden. Kies altijd voor een isolatiebedrijf dat altijd eerst de situatie ter plekke komt bekijken en iemand die eventueel een onderzoek van de gevel uitvoert. Selecteer het bedrijf van uw keuze onder meer op basis van:

 • Mate van ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie.
 • Het werken met uiteenlopende isolatiematerialen
 • De onderneming staat kwalitatief goed bekend.
 • De onderneming is service gericht.
 • Het isolatiebedrijf van uw keuze is een erkend lid van VENIN en is IKOB-BKB gecertificeerd.
 • Werkt met producten die het KOMO-keurmerk dragen.

De volledig gecertificeerde bedrijven verstrekken u wellicht een offerte voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie waarvan de kosten iets hoger liggen. U verzekerd zichzelf wel van kwaliteit. Bovendien kunt u jaren later nog een beroep doen op de garantietermijn. De kosten voor het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie verdienen zichzelf op relatief korte termijn, 3 tot 5 vijf jaar, weer terug. Besparen op kwalitatief hoogwaardige isolatiematerialen kan leiden tot een minder hoog rendement. Begin vandaag nog met het aanvragen en vergelijken van prijsoffertes voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie en geniet op korte termijn van meer wooncomfort en een waardestijging van uw woning. Daarnaast draagt u uw steentje bij aan de verbetering van het milieu en zet u een stap richting een klimaatneutrale woning waarvan de energierekening aangenaam laag is.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.