Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten spouwmuurisolatie hoekwoningIs jouw hoekwoning gebouwd tussen 1920 en 1976 dan is de kans groot dat deze een spouw bevat. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Bij nieuwbouwwoningen gebouwd na deze periode is spouwmuurisolatie standaard. Je kunt dus overwegen om je muren op deze manier te isoleren en wat betreft muurisolatie is dit de goedkoopste en snelste methode. Via een aantal gaten in de muur wordt het isolatiemateriaal onder hogedruk ingespoten en dit kan binnen een dag gedaan zijn. Wat je hiervoor gemiddeld betaalt en waarvan deze kosten afhankelijk zijn lees je hier.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

De kosten

De uiteindelijke prijs die je betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is er het oppervlak van de gevel, het materiaal dat gebruikt wordt en kunnen subsidies waar je eventueel voor in aanmerking komt helpen bij het bekostigen van de klus. De volgende tabel geeft de gemiddelde prijs weer voor het isoleren van de spouwmuur van een hoekwoning. De kosten zijn voor het isoleren met PUR-schuim en gaan ervan uit dat het oppervlak 65 vierkante meter betrekt. Dit is inclusief arbeidskosten, materialen en btw.

Spouwmuurisolatie PUR-schuim Totaalprijs Prijs per m2
Hoekwoning 65 m2 €1150 – €1350 €17 – €21
  • De goedkoopste optie: PUR-schuim is niet het enige materiaal dat je kan kiezen voor de isolatie. Glaswol is de goedkoopste optie die je hebt en om de spouw van een hoekwoning daarmee te isoleren betaal je gemiddeld €600 – €750 wat betekent dat je per vierkante meter maar €9 – €12 hoeft te betalen. Het voordeel van glaswol is dat het ook het geluid van buitenaf isoleert.
  • Isolatie met isolatiekorrels: gebruik je isolatiekorrels, dan ben je iets duurder uit, maar nog steeds niet zoveel als wanneer je PUR-schuim zou gebruiken. Isolatiekorrels hebben als voordeel dat ze duurzaam zijn en niet vergaan. Voor een totaalbedrag van €700 – €850 kun je dan klaar zijn. Per vierkante meter is dit €10 – €13.
  • De duurste optie: de duurste optie die je hebt is PUR-schuim, maar hieraan zitten een aantal voordelen verbonden. Zo maakt het je gevel volledig waterdicht zodat eventuele vochtproblemen van buitenaf worden opgelost en is het erg snel aangebracht. De isolatiewaarde van PUR is ook uitstekend.

De prijsopbouw

De totaalprijs voor de werkzaamheden is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Deze kunnen je vertellen waar je het beste geld kunt besparen op jouw klus. De verhoudingen kunnen schuiven al naar gelang het materiaal dat je kiest. Kies je voor PUR-schuim dan zal het materiaal een groter gedeelte van de totaalprijs innemen en de arbeidskosten minder. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat de arbeidskosten 60 procent beslaan, de materialen 33 procent, de kosten voor het huren van een machine 5 procent en de voorrijkosten 2 procent. Je kunt dus het beste besparen door de klus zelf uit te voeren. Dit wordt echter niet aangeraden, omdat dit een specialistisch oog vraagt. Ook zal de besparing aanzienlijk minder zijn omdat je verschillende machines zal moeten huren. Het volgende diagram geeft deze prijsopbouw weer.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen voor je klus kom je voor een aantal keuzes te staan die de prijs en ook de uiteindelijke werking van de spouwmuurisolatie kunnen beïnvloeden. Daarnaast zijn er ook factoren in het spel waar je geen invloed op hebt.

  • Wel of geen spouw: natuurlijk is het noodzakelijk dat je woning een spouw bevat. Is dit niet het geval, dan is isolatie van de muren aanzienlijk duurder. Je kunt de buitenkant van de gevel opnieuw laten bekleden en daarbij laten isoleren, of je kunt de muren aan de binnenkant van je woning isoleren. De kosten hiervoor kunnen makkelijk oplopen tot €100 per vierkante meter.
  • Het materiaal: er zijn dure en goedkopere materialen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. Het is goed om van tevoren duidelijk uit te zoeken welk materiaal het beste is voor jouw budget, situatie en wensen.
  • De omvang: hoe meer werk je de isolatiespecialist kunt geven, hoe effectiever deze te werk kan gaan. Wil je meerdere oppervlaktes van je woning isoleren, dan kun je dit financieel gezien het beste tegelijk laten uitvoeren. Veel bedrijven geven in dat geval ook een korting.

Interessante bespaartips

Hier vind je enkele tips waarmee je de kosten voor de werkzaamheden laag kunt houden.

  • Subsidies: er zijn zowel op landelijk- als regionaal niveau subsidies beschikbaar voor particulieren die soortgelijke initiatieven tonen. Je doet er goed aan dit van tevoren te onderzoeken.
  • Kies een lokale aannemer: de voorrijkosten kun je besparen door een isolatiebedrijf te kiezen uit je eigen omgeving.

Vergelijk offertes

Ben je geïnteresseerd in het laten plaatsen van spouwisolatie dan kun je beginnen met de planning. Door verschillende opties te bekijken weet je precies wat er voor jouw mogelijk is en aangeboden wordt. Gebruik hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool voor en je zal binnen een korte tijd een aantal offertes ontvangen van isolatiebedrijven uit jouw regio. Alleen door deze met elkaar te vergelijken kun je een weloverwogen beslissing maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.