Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

spouwmuurisolatie Ankum Wist je dat je met spouwmuurisolatie jaarlijks zo’n 475 euro (gemiddeld) kunt besparen in Ankum ? Naast het comfort is een investering zeer aantrekkelijk gezien de korte terugverdientijd. Op deze website lees je alle belangrijke informatie over spouwmuurisolatie. Daarnaast kun je direct tot 6 lokale isolatiespecialisten uit Ankum vergelijken. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en maak een weloverwogen keuze.

*Tip: → Direct weten wat spouwmuurisolatie voor jou gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Wat kost spouwmuurisolatie in Ankum ?

Aangezien het om maatwerk gaat zijn de exacte kosten moeilijk te bepalen. Gelukkig kunnen we je wel voorzien van de gemiddelde kosten in Ankum . Uitgaande van spouwmuurisolatie met een Rd (Rd-waarde is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal) van 1,3 in een gemiddelde tussenwoning, hoekhuis of vrijstaande woning. Met een HR-combiketel en een binnentemperatuur van 16,5 graden Celsius en een gasprijs van € 0,66 per kubieke meter gas.

Kosten (incl. BTW verlaging) Besparing per jaar Besparing gas in m3
Gem. tussenwoning € 750 € 210 320 m3
Gem. hoekwoning € 2.000 € 550 850 m3
Gem. Vrijstaand huis € 2.900 € 850 1.260 m3

Bron: Milieucentraal.nl

Spouwmuurisolatie van jouw woning in Ankum

Door het isoleren van de spouwmuren van jouw woning doet je een investering in het meer energiezuinig maken van jouw huis. Je investeert in een comfortabele en veilige leefomgeving voor jezelf en je gezin. De meeste woningen in Ankum die voor spouwmuurisolatie in aanmerking komen zijn gebouwd tussen 1920 en 1980. Prijzen zijn afhankelijk van onder meer de gemiddelde prijs per vierkante meter, het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt en of je het isoleren al dan niet uitbesteed aan een deskundig bedrijf.

Hoe weet je of jouw muren geschikt zijn voor spouwmuurisolatie?

De mogelijkheid van spouwmuurisolatie is niet voor iedere woning toepasbaar. Sommige gebouwen hebben geen spouwmuur. Een spouwmuur bestaat gewoonlijk uit twee muren waar een ruimte van 3 à 6 centimeter tussen zit. Deze tussenruimte is ‘de spouw’ en deze kan gevuld worden met isolatiemateriaal. Bezit of woon je in een woning in Ankum die voor 1920 werd gebouwd dan is er van een spouwmuur geen sprake en is het alleen mogelijk om voor een andere vorm van gevelisolatie te kiezen. Over het algemeen genomen zijn het de woningen die gebouwd werden van de jaren 1960 tot begin jaren 1990 die een spouwmuur hebben zonder isolatie.

Laat de spouwmuur van jouw woning na-isoleren

spouwIs je woning in Ankum gebouwd tussen ongeveer 1920 en 1975 dan is de bestaande spouwmuur waarschijnlijk nog niet geïsoleerd. Deze muren kunnen op vrij eenvoudige wijze worden na-geïsoleerd. Deze vorm van isolatie laat je uitvoeren door een deskundig isolatiebedrijf. Het isolatiemateriaal wordt vanaf de buitenzijde van de woning aangebracht. Professionele medewerkers maken gaatjes in de voegen en spuiten daar vervolgens de isolatie doorheen. Na afloop worden de gaatjes dichtgemaakt in dezelfde kleur van de voegen en zie je niets meer van de ingreep.

Video over spouwmuurisolatie

De voordelen van spouwmuur isolatie zijn:

 • Er komt geen sloopwerk, hinder of overlast aan te pas.
 • De werkzaamheden en het isoleren worden op één en dezelfde dag uitgevoerd, wat zeker ook prijstechnisch gezien zeer interessant is.
 • De terugverdientijd ligt tussen 2 à 5 jaar.
 • Jouw maandelijkse energiekosten gaan omlaag.
 • Je kunt gebruik maken van subsidies.
 • De waarde van je woning in Ankum zal stijgen.

Verschillende vormen van spouwmuurisolatie in Ankum

 De spouwmuren van jouw woning kunnen op verschillende manieren geïsoleerd worden. De meest gebruikte en gangbare materialen zijn:

 • Glaswol, een materiaal dat met name bekend is voor dakisolatie en in de vorm van isolatierollen. Voor het isoleren van spouwmuren wordt glaswol gebruikt in de vlokvorm. Het materiaal is relatief goedkoop en wordt gekenmerkt door een hoge isolatiewaarde, het is bovendien brandveilig.
 • PUR spouwmuurisolatie. PUR schuim heeft een goede verhouding tussen vochtwering en kierafdichting. Het schuim vult in tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen het kleinste gaatje en kiertje zonder enkel probleem. PUR is echter wel moeilijk te recycleren en kan ongezonde stoffen bevatten.
 • Steenwol, een materiaal dat vergeleken kan worden met glaswol. Het enige verschil is dat steenwol minder isolerend is maar wél geluidsdempend. Bovendien heeft steenwol de kans om meer ongedierte aan te trekken.
 • EPS Parels. Deze ‘parels’ zijn in feite polystyreen korrels die doorgaans lager scoren op zowel het gebied van geluidsisolatie maar ook op brandveiligheid en afdichting van kieren zijn zowel glas- als steenwol een betere keuze. EPS parels hebben als voordeel dat ze bijzonder milieuvriendelijk zijn en vochtproblemen verminderen.

Subsidies en premies in Ankum voor spouwmuurisolatie

De meeste gemeentes hebben een eigen systeem van subsidie verstrekken. Duurzame energie en het energie zuinig verbouwen van bestaande woningen is ook in Ankum van groot belang. Wil je weten of jouw gemeente in aanmerking komt voor een subsidie? Ga dan naar de website Energiesubsidiewijzer voor een actueel overzicht.

Waar moet je opletten bij spouwmuurisolatie?

Niet zomaar alle spouwmuren kunnen geïsoleerd worden. Laat daarom altijd een gespecialiseerde aannemer of isolatiebedrijf naar de muren kijken om te zien of deze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarnaast is een inspectie van de buitengevel van belang als je een betrouwbare offerte wilt ontvangen.

 • Jouw spouwmuur is nog niet van isolatie voorzien. Het is alleen mogelijk om in niet-geïsoleerde spouwmuren isolatiemateriaal aan te brengen. Tussen 1920 en 1975 werden spouwmuren altijd zonder isolatie opgetrokken, naderhand is een deel van deze woning al geïsoleerd. Woningen gebouwd tussen 1976 en 1988 werden gelijk geïsoleerd, ook in de spouw. Van deze spouwmuren kan de isolatie echter wél verder verbeterd worden. Heb je een woning die gebouwd is vanaf 1989 dan is deze doorgaans al voorzien van prima gevelisolatie.
 • Verzeker jezelf van een schone spouw. Er mogen geen puin en cementresten in de spouw aanwezig zijn. Hier kan namelijk geen isolatiemateriaal aangebracht worden. Spouwmuren die niet schoon zijn en toch geïsoleerd worden krijgen vaak zogenoemde ‘koudebruggen’ welke op hun beurt voor vochtproblemen kunnen zorgen. Laat dit zeker door de aannemer vooraf goed nakijken.
 • Voegwerk moet goed zijn. Je wilt niet dat er regenwater in je nieuw geïsoleerde spouwmuur terecht komt. Verzeker jezelf ervan dat het voegwerk maar ook de waterkering rondom de kozijnen, de goten en het dak in orde zijn. Regenwater dat in de spouwmuur terecht komt kan niet weg en geeft vochtproblemen in huis.
 • Let op de ventilatie van de kruipruimte. Ventilatie gebeurt vaak via de spouwmuur. Houdt er rekening mee dat de aannemer nieuwe ventilatiekanalen maakt voor de kruipruimte na het isoleren van de spouwmuur.

Vergelijk offertes met elkaar

isolatie specialist Ankum Nadat je offertes hebt aangevraagd is het goed om deze met elkaar te vergelijken. Moet je extra betalen voor de inspectie van gevel of zit dit bij de prijs inbegrepen? Veel vragen die je hebt worden aan de hand van de uitgebrachte offertes meestal vanzelf beantwoord. Het is vervolgens aan jouzelf om een weloverwogen keuze te maken. Gelukkig kun je via onze website in een keer tot 6 offertes van diverse lokale specialisten in Ankum een offerte aanvragen. Vul hieronder je postcode in  en vervolgens het formulier. Ontvang de offertes, vergelijk en bespaar tot wel 30% op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.