Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Aminotherm spouwmuurisolatieSpouwmuurisolatie is een snelle, gemakkelijke en relatief goedkope manier om je gevel te isoleren. De spouw is de lege ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur die ervoor zorgt dat doorslaand vocht netjes wordt afgevoerd. Er zijn verscheidene materialen beschikbaar die kenmerken hebben waardoor ze geschikt zijn voor bepaalde situaties. Aminotherm spouwmuurisolatie is één van die materialen, zowel als EPS-parels, glaswol en PUR-schuim. Tijdens de werkzaamheden wordt dit materiaal via een aantal gaten in de spouw naar binnen gespoten. Nadat het isolatiemateriaal de juiste hoogte heeft bereikt, worden de gaten gedicht en zie je van de werkzaamheden niks meer. Hier lees je over spouwmuurisolatie en aminotherm als materiaal.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

Wat is aminotherm spouwmuurisolatie?

Aminotherm is een schuimachtig isolatiemateriaal. Het is damp-open en wordt vloeibaar aangebracht. Hierna zet het uit en droogt het op, waardoor alle gaten en scheurtjes in je buitenmuur worden gedicht. Het heeft een erg goede isolatiewaarde en kan dus helpen je muren weer volledig waterdicht te maken.

De voordelen van aminotherm

Aminotherm als materiaal heeft een groot aantal voordelen. Zo zorgt het voor een dichting van alle scheuren en naden in de gevel zonder dat hier chemische stoffen bij te pas komen. Ook is het bestand tegen schimmel en rot, dus gaat het erg lang mee. Omdat het waterafstotend is en damp-open zullen problemen met vocht in de muren hierdoor ook worden opgelost. Een ander groot voordeel van aminotherm is dat het ook in kleine spouwen kan worden toegepast (zo lang deze minimaal 4 centimeter breed zijn). Het is uitermate geschikt voor het na-isoleren van spouwen die oude, verzakte of vergruisde isolatiematerialen bevatten, omdat deze dan niet van tevoren hoeven te worden verwijderd.

Hoe herken je een spouwmuur?

Als jij geïnteresseerd bent in het laten aanbrengen van aminotherm, dan moet je woning uiteraard wel over spouwmuren beschikken. Dit kun je makkelijk testen met de volgende twee methodes.

  • Het bouwjaar: is jouw woning na 1920 gebouwd dan is er een grote kans dat deze een spouw bevat. Voor dit jaartal werden muren nog aan één stuk samengesteld. Doordat deze muren veel problemen lieten zien met doorslaand vocht, is de spouw geïntroduceerd. Het vocht kan dan in de spouw verdampen en worden weggevoerd voordat het de binnenmuur bereikt. Heeft jouw woning een bouwjaar van na 1976, dan is jouw spouw waarschijnlijk al geïsoleerd. Of dit isolatiemateriaal nog op zijn plek zit kan worden vastgesteld met een endoscopisch onderzoek.
  • De dikte van de muur: je kunt vervolgens kijken naar de dikte van de muur. Je meet deze op bij een deurpost of een raamkozijn en omvat de afstand van de buitenkant van de muur naar de binnenkant. Is de muur meer dan 24 centimeter breed dan heb je zeker een spouw. Is dit minder, dan heb je of geen spouw of een erg smalle spouw.

Is aminotherm geschikt voor jouw spouw?

Vervolgens is het belangrijk te kijken of jouw spouw in aanmerking komt voor aminotherm isolatie. De specialist die je hiervoor inschakelt zal eerst je woning en je spouw grondig onderzoeken. Ten eerste moet deze schoon zijn van zand en vuil en moet hij breder zijn dan 4 centimeter. Ook de steensoort van de gevel is belangrijk. Stenen met een glazuurlaag zijn niet geschikt, zowel als strengpers stenen en verblend stenen. Beide kunnen leiden tot vochtproblemen als je je spouw laat isoleren. Ook gevels met een damp-dichte verf kunnen beter niet via de spouw worden geïsoleerd. De specialist zal je adviseren waarom de isolatie wel of niet mogelijk is en kan je aanraden om eerst de spouw te laten reinigen of impregneren voordat het aminotherm materiaal kan worden aangebracht.

Het na-isoleren van de spouw

In de jaren ’80 en ’90 werden veel spouwen van nieuwbouwprojecten geïsoleerd met UF-schuim. Alhoewel dit toen een zeer goede optie was, zijn er nu veel betere materialen op de markt aanwezig. Dit UF-schuim is in woningen gebouwd in die decennia vaak uitgezakt, gescheurd of verpulverd zodat je eigenlijk nauwelijks nog isolatie overhoudt. Ook kan dit leiden tot vocht, schimmel en mosgroei op je binnen- en buitenmuren. Het verwijderen van dit materiaal kost gemiddeld €25 per vierkante meter. Gebruik je echter aminotherm, dan kun je dit toepassen zonder de spouw te reinigen en deze kosten dus vermijden. Je kunt de gevel probleemloos en goedkoop laten na-isoleren, de schade herstellen en een betere isolatiewaarde realiseren.

Vergelijk offertes

Ben je geïnteresseerd in het laten aanbrengen van aminotherm isolatiemateriaal in jouw spouw? Wil je in contact komen met een betrouwbaar isolatiebedrijf uit jouw omgeving? Gebruik dan hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Deze tool kan je in een korte tijd een aantal offertes sturen van isolatiebedrijven bij jou in de buurt. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken op punten zoals kwaliteit, geleverde service en prijs. Door meerdere opties te bekijken kun je uiteindelijk de beste deal vinden voor jouw spouwmuurisolatie.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stappenplan spouwmuurisolatie kopen

december 21, 2018

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve isolatiemethode voor je woning. Je betaalt gemiddeld

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten spouwmuurisolatie

december 21, 2018

Het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw in je muur is een

spouwmuren isoleren

7x Valse vooroordelen spouwisolatie

december 21, 2018

Als jouw woning een niet geïsoleerde spouw heeft, dan heb je geluk.